Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Χειροθέτηση αναγνώστη στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Κολινδρού από τον Μητροπολίτη Γεώργιο

Β΄ ΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στον ιστορικό Κολινδρό, για την εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. 



Συγκεκριμένα, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρ. Χρήστος Παπαϊωάννου και ο Οικον. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος, εφημέριοι Κολινδρού. 


Μετά τη Θ. Λειτουργία, που παραδοσιακά τελείται με μονοκλησσιά των Ενοριών της κωμοπόλεως, χειροθέτησε αναγνώστη τον ιερόπαιδα της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ευάγγελο Κατσανίτη, σπουδαστή του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Ι.Σ.Δ.Ε.) 

Μετά τη Θ. Λειτουργία είχε επαφές με παράγοντες της κωμοπόλεως, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τους εφημερίους των δύο Ενοριών και συνεργάτες τους στο εκκλησιαστικό έργο. 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Λόφου, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε νέους της κωμοπόλεως, εγκαινιάζοντας μία νέα ποιμαντική πρωτοβουλία, που αφορά την επικοινωνία του Επισκόπου με ομάδες νέων διαφόρων Ενοριών, ιδιαίτερα περιφερειακών. 




Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τη μέριμνα του Οικον. Νικολάου Φωτίου, εφημερίου της Ενορίας, με τη δραστηριοποίηση μελών του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.