Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''

                                   
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. συνεχίζει τον αγώνα αποκαλύπτοντας την πολίτικη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη σχέση που έχουν μαζί της όσοι υπηρετούν και εφαρμόζουν  αυτήν την πολιτική. Πριν λίγες
μέρες η Σωματειακή Επιτροπή στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μαζί με τους  εργαζόμενους συγκεντρώθηκαν  στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης προβάλλοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, για λογαριασμό της Σωματειακής Επιτροπής στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατέθεσε το εξής ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο: Γιατί ο δήμος Κατερίνης αρνείται να εφαρμόσει τις δυο εγκυκλίους Κατρούγκαλου που αναφέρονται στις άδειες, στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα; Επιπλέον η Λ.Σ. έθεσε και μια σειρά άλλων αιτημάτων, όπως είναι η παράταση των συμβάσεων  κατά δύο μήνες, για να έχουν οι εργαζόμενοι δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Η απάντηση από την εισηγήτρια κυρία Μπάσδρα ήταν η αναμενόμενη: ο δήμος εφαρμόζει  το νόμο. Αυτήν την απάντηση  που δίνουν κάθε φορά όλοι οι δήμοι που είναι εκλεγμένοι με τα κόμματα του κεφαλαίου, προσθέτοντας και διάφορα άλλα επιχειρήματα, όχι όμως απαντώντας στην ουσία των ερωτημάτων. Τι μας είπε η κυρία Μπάσδρα;  Οτι οι εργαζόμενοι δικαιούνται 8 μέρες άδεια και όχι 10.
Αλήθεια, ο νόμος  που είναι δικό τους  παιδί, των  δικών τους  κομμάτων, που λέει ρητά οτι οι  εργαζόμενοι δικαιούνται δύο μέρες άδεια το μήνα κάνει λάθος; Γιατί ερμηνεύουν το νόμο σε βάρος των εργαζομένων; Για το ανθυγιεινό επίδομα μας πληροφόρησαν οτι ο ΟΑΕΔ   δεν δίνει χρήματα πέραν όσων προβλέπει ο προϋπολογισμός. Αλήθεια; O Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τον προϋπολογισμό  πριν βγάλει την εγκύκλιο; Ποιος λέει ψέματα και ποιος  αλήθεια; Η εγκύκλιος λέει να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο νόμος  προβλέπει να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα κλπ, αυτά δηλαδή που απαιτούν οι εργαζόμενοι. Αν  λέει ψέματα βγείτε δημόσια να καταγγείλετε την κυβέρνηση και αυτήν την πολιτική. Δεν το κάνατε ποτέ γιατί πάντα είστε  απέναντι στους εργαζόμενους, πέραν των υποκριτικών κορόνων που  λέτε ψιθυριστά, για να μη σας πάρουν χαμπάρι  οι εργαζόμενοι. Έστε  δέσμιοι  γιατί  συμφωνείτε με την πολίτικη του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Θέλετε εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα, υπάκουους  στα κελεύσματα των υπηρεσιών σας και υποτακτικούς.
Το  Σ.Ι Υ.Ν.Π  με τη ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  μαζί με τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τον εργασιακό μεσαίωνα και  την τακτική της  πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά   μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι.  

   ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ