Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΕΤΗ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΘΌΝΙΚΟΥ

 Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας πρ. Κίτρους
κ. Αγαθονίκου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 30 ετών Αρχιερωσύνης του (1985-2015).


Οι επετειακές εκδηλώσεις είχαν αρχίσει πέρυσι, με την έκδοση του Εγκολπίου Ημερολογίου 2015.
Στη  εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι Ιεράρχες τόσο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων  και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος οι οποίοι ανέγνωσαν τους αντίστοιχους χαιρετισμούς.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία νέα επετειακή έκδοση υπό τον τίτλο «Σιγής πολυφθόγγου ομιλήματα», που αποτελεί συλλογή Εορταστικών Εγκυκλίων Γέροντος μας κ. Αγαθόνικου, που ο ίδιος είχε αποστείλει για τις εορτές των  Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα.


Η παρουσίαση της εκδόσεως έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Παρέστη επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.


Επίσης, παρουσιάστηκε η έκδοση του Βίου και της Παρακλήσεως της Αγίας Αικατερίνης από τον ιεροψάλτη του Ιερού Ναού, Κων/νο Μαρινόπουλο, φιλόλογο, αφιερωμένη και αυτή στην ίδια επέτειο.
Τέλος, ύμνους από την ακολουθία της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αγαθονίκου στην Κατερίνη απέδωσε η χορωδία της ΓΕΧΑ Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Αθανασίου Μαρινόπουλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατερίνης.


Την όλη εκδήλωση επισφράγισε με ευχαριστείες προς όλους τους συντελεστές, τόσο των εκδόσεων όσο και της εόρτιας εκδήλωσης, ο Ποιμενάρχης μας. κ. Γεώργιος.