Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Διαγωνισμός από FM Records, FM100 Θεσσ.νίκης,Λυχνάρι FM Ρόδος: Η Παραδοσιακή Μουσική Σήμερα σε Νέες Συνθέσεις

Νέος Μουσικός Διαγωνισμός απο την FM Records!!!

"Η Παραδοσιακή Μουσική Σήμερα σε Νέες Συνθέσεις"




Στείλτε τη συμμετοχή σας με wetransfer στο diagonismos@fmrecords.net
. . .

ΓΕΝΙΚΑ

1. Η FM Records, σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος, διοργανώνουν τον Διαγωνισμό "Η Παραδοσιακή Μουσική Σήμερα σε Νέες Συνθέσεις", για 1η φορά, με σκοπό την ανάδειξη νέων μουσικών και συνθετών, καθώς και της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής μέσα από μία σύγχρονη οπτική ματιά (Ethnic / World Music).
2. Ο Διαγωνισμός ξεκινά την 1η Ιουλίου 2015 με την αποστολή των τραγουδιών από τους συμμετέχοντες είτε με wetransfer στη διεύθυνσηdiagonismos@fmrecords.net, είτε ταχυδρομικά / με courier στη διεύθυνση Κνωσού 7, 11146 Γαλάτσι, Αθήνα.
3. Υποβολή συμμετοχών μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Μέχρι τότε δεν θα διεξάγεται αξιολόγηση των συμμετοχών.
4. Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015, οπότε και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των συμμετοχών και θα ανακοινωθούν οι νικητές, μέσω των sites: www.fmrecords.net & www.lihnarifm.gr
5. Με το τέλος του διαγωνισμού, όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους νικητές μέσω email. Για περισσότερες πληροφορίες, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τα sites: www.fmrecords.net και www.lihnarifm.gr.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Οι 3 συμμετοχές που θα επιλεγούν ως νικητές κερδίζουν ως βραβεία:
α). την ψηφιακή κυκλοφορία και διανομή ολοκληρωμένου του έργου τους από την FM Records, εντός 18 μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού, με την υποστήριξη των σταθμών FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος.
β). την προώθηση της ψηφιακής κυκλοφορίας καθώς και του καλλιτέχνη γενικότερα, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος, με μεταδόσεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις κλπ.
γ). την προώθηση της ψηφιακής κυκλοφορίας, του βιογραφικού, φωτογραφιών και links σε 10.000 διευθύνσεις της μουσικής κοινότητας μέσω του newsletter της FM Records, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, έντυπα, κανάλια και μάνατζερ.
δ). Οι 10 πρώτες συμμετοχές θα κυκλοφορήσουν και με την μορφή promo-clip στο κανάλι της FM Records στο YouTube.
2. Εφόσον η ποιότητα των συμμετοχών το επιτρέπει, τα τραγούδια των 20 πρώτων συμμετοχών (TOP-20) θα συμμετάσχουν σε μια συλλογή που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά από την FM Records με την υποστήριξη των σταθμών FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος.
3. Εφόσον η ποιότητα των συμμετοχών το επιτρέπει, μετά το τέλος του Διαγωνισμού, θα διοργανωθεί συναυλία, όπου οι τελικοί 20 νικητές θα μπορούν να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο κοινό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Κάθε τραγούδι πρέπει να αποτελεί είτε αυθεντική σύνθεση του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος που το αποστέλλει, είτε διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού (traditional, public domain).
2. Το τραγούδι που θα κατατεθεί πρέπει να μην έχει κυκλοφορήσει ήδη από κάποια δισκογραφική εταιρία.
3. Το τραγούδι που θα κατατεθεί πρέπει να είναι ολοκληρωμένη παραγωγή και όχι demo.
4. Το τραγούδι θα πρέπει να κατατεθεί είτε:
α). σε μορφή .wav, αν αποσταλεί με wetransfer στη διεύθυνση 
diagonismos@fmrecords.net.
β). σε audio CD, αν αποσταλεί ταχυδρομικά / με courier στη διεύθυνση Κνωσού 7, 11146 Γαλάτσι, Αθήνα,
5. Κάθε συμμέτοχη θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στοιχεία επικοινωνίας, τουλάχιστον μια φωτογραφία του συμμετέχοντα, links για πιθανά sites ή σελίδες social media του συμμετέχοντα.
6. Αυτός που στέλνει την αίτηση συμμετοχής, πρέπει να είναι είτε ο συνθέτης, είτε ο στιχουργός, είτε ο ερμηνευτής, είτε συνεργάτης του καλλιτέχνη / γκρουπ που στέλνει το τραγούδι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχει λάβει άδεια από όλους τους συντελεστές του τραγουδιού, προκειμένου να το στείλει στον Διαγωνισμό. Η λήψη αδείας, δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευθύνη της FM Records ή των σταθμών FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος.
7. Επιτρέπεται η χρήση δείγματος (sample) από άλλο τραγούδι το οποίο έχει ήδη εκδοθεί σε οποιαδήποτε μορφή, αναλογική ή ψηφιακή μόνο εάν έχει εξασφαλισθεί από τον συμμετέχοντα άδεια από τον κάτοχο της πρωτότυπης εκτέλεσης. Η λήψη αδείας, δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευθύνη της FM Records ή των σταθμών FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος.
8. Κάθε συγκρότημα / ερμηνευτής / συνθέτης / στιχουργός μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερα από ένα έργα τους.
9. Οι δημιουργοί των τραγουδιών παραχωρούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των masters του τραγουδιού, και μόνο αυτά, στην FM Records προκειμένου η FM Records να έχει το δικαίωμα να τα διαθέτει για συμμέτοχη σε ψηφιακές κυκλοφορίες / συλλογές. Επίσης, ο διαγωνιζόμενος με τη συμμετοχή του αποδέχεται πλήρως ότι παραχωρεί το δικαίωμα εκτέλεσης και εκμετάλλευσης στην FM Records χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα και δεν αξιώνει καμιά οικονομική, εμπορική ή νομική απαίτηση στο μέλλον. Σε περίπτωση που το τραγούδι επιλεχθεί στα πρώτα 20 (TOP-20) του Διαγωνισμού, τότε ο διαγωνιζόμενος δέχεται το τραγούδι του να είναι διαθέσιμο για ψηφιακή κυκλοφορία. Οι 3 συμμετοχές που θα επιλεγούν ως νικητές του διαγωνισμού θα υπογράψουν νέο συμβόλαιο για την ψηφιακή κυκλοφορία και διανομή ολοκληρωμένου του έργου τους από την FM Records.
10. Οι δημιουργοί των τραγουδιών παραχωρούν τα δικαιώματα εκτέλεσης των τραγουδιών, και μόνο αυτά, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος προκειμένου οι σταθμοί να έχουν το δικαίωμα να τα διαθέτουν για ακρόαση μέσω των ραδιοφωνικών τους εκπομπών.
11. Οι στίχοι των τραγουδιών θα πρέπει να είναι στην Ελληνική γλώσσα.
12. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα έργα, είτε με στίχο είτε ορχηστρικά (instrumental).
13. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας.
14. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα τραγούδια, ανεξαρτήτως αν συμμετείχαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς.
15. Σε περίπτωση που δεν έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι του διαγωνισμού, η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Η διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών και επιλογής των νικητών θα γίνει από μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει παραγωγούς της FM Records καθώς και αναγνωρισμένους μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

1. Η FM Records και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος διατηρούν κάθε δικαίωμα να τροποποιήσουν τους όρους του διαγωνισμού όπως εκείνοι κρίνουν σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, οι όροι διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν στο www.fmrecords.net.
2. Η FM Records και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να παρατείνουν με προηγούμενη ανακοίνωση τη διάρκεια της υποβολής συμμετοχών ή της αξιολόγησης για όσο χρονικό διάστημα κριθεί σκόπιμο.
3. Η FM Records και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Λυχνάρι FM Ρόδος δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε κακόβουλη, παράνομη ή μη επιθυμητή χρήση των τραγουδιών από τρίτους.