Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ιερά Μονή σε περιοχή της Πιερίας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης

Διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και σκεύη του Ιερού Ναού η αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στην κατοχή τους
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής από Ιερά Μονή, που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή της Πιερίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κατερίνης.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν και τα 3 άτομα σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και συνελήφθησαν χθες (18-11-2015) το μεσημέρι, έπειτα από συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι το βράδυ της 10 προς 11 Νοεμβρίου του 2015, αφού έκοψαν την περίφραξη της Ιεράς Μονής, στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, καθώς και διάφορα ασημένια σκευή και αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.
Εντοπίστηκε σταθμευμένο στην Νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας – Νάουσας, το όχημα που χρησιμοποίησαν, ιδιοκτησίας του 36χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος από άμφια Ιερέα, που είχαν αφαιρέσει από την παραπάνω Ιερά Μονή.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 36χρονου σε περιοχή της Ημαθίας, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν, ενώ βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ στην κατοχή του 36χρονου και του 34χρονου αλλοδαπού, το οποίο επίσης αποδόθηκε.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.