Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» με το Π.Α.ΜΕ.  συνεχίζοντας τις δράσεις στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους  για την απεργία 3 Δεκέμβρη, το Σάββατο βρέθηκε έξω από το Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  καταγγέλλοντας  τα σχέδια της  επιχείρησης για μειώσεις μισθών και κλείσιμο καταστημάτων,  πετώντας στο δρόμο  δεκάδες εργαζομένους  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για ακόμα περισσότερα κέρδη.   
Τα μέλη του Συνδικάτου συζήτησαν με τους εργαζόμενους, που έμπαιναν στο κατάστημα  για τις αγορές τους, τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του λάου στην κοινωνία και στους χώρους  δουλειάς.  Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους μισθούς πείνας, τη φοροληστεία, τη διάλυση του ασφαλιστικού  συστήματος, την επιθετικότητα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και άλλα. Κάποιοι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις λίστες με τα εκατομμύρια  που πάνε και έρχονται στις ελβετικές τράπεζες και όπου γης, ενώ για το λαό  επιφυλάσσουν  φτώχεια και εξαθλίωση.
Το μήνυμα που έδωσαν και σ’ αυτήν την  εξόρμηση οι ταξικές δυνάμεις είναι ένα. Συνεχίζουμε με κλιμάκωση  του αγώνα, κόντρα  στην προσπάθεια συναίνεσης  που επιχειρούν η κυβέρνηση  με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να περάσουν την αντιλαϊκή τους πολίτικη. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν  σε καμία πολίτικη που τσακίζει τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η απάντηση είναι μια! Πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά,  με περισσότερο πείσμα, και τόλμη, μέχρι την τελική νίκη!  
Το Σ..Ι.Υ.Ν.Π. θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις δράσεις του  για να φτάσει  το μήνυμα της απεργίας σε περισσότερους χώρους δουλειάς, σε περισσότερους  εργαζόμενους.
Στο βαθμό που οι αγώνες θα παίρνουν  πιο μαζικά ταξικά χαρακτηριστικά, είναι σίγουρο ότι  θα σπάσουμε τον τσαμπουκά  της κυβέρνησης  και της εργοδοσίας.
«Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»  κάλεσε τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν  στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη, να δώσουν μαζικά το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ!

Εργατικό-λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική

Όλοι στην απεργία 3 Δεκέμβρη και την  απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10:30π.μ.