Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους στα 5αμηνα

Το  Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας  ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’,  συνεχίζοντας  τη δράση  του ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενόψει και της
πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας,  πήρε τις  παρακάτω πρωτοβουλίες: Συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις  24 Οκτώβρη,  οργάνωσε  τον αγώνα των εργαζόμενων στα 5αμηνα  με δυο Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες ορίστηκε σωματειακή επιτροπή, έδωσε συνέντευξη τύπου από κοινού με τη σωματειακή επιτροπή, κλπ. Επιπλέον, παιδιά μελών του Συνδικάτου φοιτούν εντελώς δωρεάν στο  φροντιστήριο  της Λαϊκής Επιτροπής.  Συμμετείχαμε στη μαζική εξόρμηση του ΠΑΜΕ στις 28 Οκτώβρη ενημερώνοντας  τον κόσμο για την  πανελλαδική απεργία στις 12  Νοέμβρη. 
Την Κυριακή  1 Νοέμβρη  κάναμε μαζική  διαμαρτυρία, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,  έξω από το σούπερ μάρκετ Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.    

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν μέσα από τη δράση και την επαφή  που είχε  το Συνδικάτο  με τους εργαζόμενους και αυτό διάστημα είναι τα εξής:
1ον  Εκεί  που οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται, δεν σκύβουν  το κεφάλι, αποβάλουν το φόβο και συμμετέχουν στον αγώνα, τα αποτελέσματα είναι  ορατά.
2ον  Οι κινητοποιήσεις  των εργαζομένων στα 5αμηνα  τα   τελευταία χρόνια, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα και στην  Κατερίνη, έφεραν  τα πρώτα αποτέλεσμα. Το υπουργείο Εργασίας κοινωνικής  ασφάλισης και πρόνοιας, για δεύτερη φορά κάτω από την πίεση  του αγώνα  των εργαζομένων  στα 5αμηνα   υποχρεώθηκε σε έναν ακόμα συμβιβασμό.  Έστειλε  εγκύκλιο  στον πρόεδρο της  ΚΕΔΕ  κ. Πατούλη και τη Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης κ. Καραμεσίνη    η οποία προβλέπει: Όλοι οι εργαζόμενοι στα 5αμηνα  δικαιούνται τα αυτονόητα.  Δηλαδή, άδεια 2 μέρες το μήνα  (10 μέρες στους 5 μήνες ), άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης για τις μητέρες  που έχουν  παιδιά στο σχολείο, άδεια λοχείας και ασθενείας, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία. (Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  και  η Σ.Ε. θα βγουν με ανακοίνωση αναφέροντας όσα προβλέπει  η εγκύκλιος του υπουργείου). Ο αγώνας συνεχίζεται για αυξήσεις  στους  μισθούς, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, κ.α., συνεχίζεται δηλαδή στην κατεύθυνση που αποφάσισε η Γ.Σ. των  εργαζόμενων στα 5αμηνα. Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και η Σωματειακή Επιτροπή  καλεί τους εργαζόμενους να  προβούν  στις απαραίτητες  αιτήσεις στους δήμους για τις άδειες.
Ο αγώνας  για την  ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ότι αυτό συνεπάγεται, αποκτά  επείγον  χαρακτήρα  και αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν  γρήγορα. Πρακτικά  αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι  πρέπει να γραφτούν στα  συνδικάτα, να  συμμετέχουν  στη λήψη αποφάσεων και στη δράση για  την υλοποίηση αυτών, παίρνοντας θέση για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα στο χώρο δουλειάς όσο και έξω από αυτόν.
3ον  Δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας και της δράσης για να μπλοκάρουμε τον   αντιλαϊκό κατήφορο της  κυβέρνησης και της  Ε.Ε. που με την κατάργηση  κάθε  εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος μας οδηγούν στο μεσαίωνα. Να μπλοκάρουμε το  ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, τη φοροληστεία, την   κατάσχεση της λαϊκής  περιούσιας, το βίαιο ξεκλήρισμα της  φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων, οδηγώντας στο δρόμο της ανεργίας  χιλιάδες  εργαζόμενους. Αυτήν  η πολιτική τον μόνο που εξυπηρετεί  είναι  τα σχέδια   των επιχειρηματικών ομίλων για  ακόμα  περισσότερα  κέρδη.
Η  απεργία στις  12 Νοέμβρη πρέπει  να γίνει σταθμός για την  εργατική τάξη. Καμία  επιχείρηση  να  μη  δουλέψει τη μέρα αυτή! Κανείς  εργαζόμενος στη δουλειά! Όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, η λαϊκή οικογένεια, στην  απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην  κεντρική  πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ.
Διεκδικούμε:
Την επαναφορά και  υπογραφή  Κ.Σ.Ε. με  αυξήσεις.
Την Κατάργηση όλων  των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Τη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Την Κατάργηση των ελαστικών μορφών  απασχόλησης.
Την Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες.
Δωρεάν υγεία και παιδεία.
Κατάργηση της φοροληστείας.
Καμία κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Φορολογία 45%  στο μεγάλο κεφάλαιο. 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079