Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β’ περιόδου 2015 στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ανακοινώνουμε τη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β’ περιόδου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ.πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) Απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου» και της με αρ.πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (ΑΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
 
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσ/νίκης (16ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης –Πολυγύρου) την Τρίτη 22-12-2015 και ώρα 09:00.
Η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσ/νίκης θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά υποψηφίων μέχρι και την Τρίτη 15-12-2015. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.
Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις θα επιδεικνύεται στην Επιτροπή η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης.
Η εξέταση θα γίνει με τη χρήση Η/Υ σε ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην με αρ.πρωτ.:38200/1136/2011 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011).
Για την υποβοήθηση των ενδιαφερομένων, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, στη διαδρομή: Επικοινωνίες → Ραδιοερασιτέχνες παρ.11 → υποπαράγραφος 11.7 (http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1160&id=&tid=1184), έχουν αναρτηθεί δύο αρχεία (PDF) με ερωτηματολόγια από την ύλη των εξετάσεων, ένα για την κατηγορία «1» και ένα για την κατηγορία «Εισαγωγικού Επιπέδου». Επίσης έχει αναρτηθεί σχετικό λογισμικό για την εκπαίδευση και αυτοαξιολόγηση των ενδιαφερομένων. 
 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών είναι τα παρακάτω:
1. Αίτηση στην οποία ο υποψήφιος να επιλέξει και το κατάλληλο τετραγωνάκι για την κατηγορία πτυχίου που επιθυμεί («κατηγορία 1»  ή «εισαγωγικού επιπέδου)
2. Αντίγραφο (σε απλή μη επικυρωμένη φωτοτυπία) δελτίου αστυνομικής ταυτότητος ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης για την ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου και τη διαπίστωση της ημερομηνίας γέννησης. 
3. Σε περιπτώσεις υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, αποδεικτικά έγγραφα που σχετίζονται με τα στοιχεία τους, την ηλικία, υπηκοότητα και την μόνιμη διαμονή τους συμπεριλαμβανομένης και της άδειας παραμονής στις περιπτώσεις που προβλέπεται.
4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται η ταχυδρομική διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του. (για να τυπώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση πατήστε εδώ).
5. Το προβλεπόμενο e-παράβολο των 26€. Το παράβολο εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου οικονομικών: (https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm)
ακολουθώντας την διαδρομή: 
Χορήγηση Παραβόλου→
Φορέας Δημοσίου: 
Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων/Ραδιοεπικοινωνίες
Κατηγορία Παραβόλου:
Ραδιοερασιτέχνες, Πτυχίο
Τύπος Παραβόλου:
Συμμετοχή στις εξετάσεις για πτυχίο
 
6. Ανταποδοτικό τέλος υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ποσού 6€ το οποίο πληρώνεται είτε εντός της Υπηρεσίας στο μηχάνημα Easy Pay είτε με κατάθεση στον υπ. αριθμ.: 6215-030024-719 λογαριασμό της  Τράπεζα Πειραιώς. 
7. Δύο φωτογραφίες έγχρωμες - όχι απαραίτητα διαβατηρίου (υποβάλλονται μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων).
8. Δεδομένου ότι κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στις εξετάσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το δωδέκατο (12ο) έτος της ηλικίας τους και να έχουν αποδεικτικό αποφοίτησης από δημοτικό σχολείο, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να καταθέσουν είτε αποδεικτικό αποφοίτησης από δημοτικό σχολείο ή αποδεικτικό αποφοίτησης από τάξη γυμνασίου ή λυκείου ή οποιοδήποτε άλλο πτυχίο δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
9. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών (αν διαθέτει ο υποψήφιος) τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής ή ηλεκτρολογίας ή τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να απαλλαγεί από την γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα». Στην περίπτωση αυτή, το ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών είναι πενήντα (50) ερωτήσεων για την «κατηγορία 1» και ογδόντα (80) ερωτήσεων για την κατηγορία «εισαγωγικού επιπέδου».

Για να εκτυπώσετε την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών πατήστε εδώ.

Για να εκτυπώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που υποβάλλει ο υποψήφιος για συμμετοχή στις εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών πατήστε εδώ.
 

Από την Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης