Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/11

 Σημαντική Προσυνεδριακή Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στη Λάρισα
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Απαίτηση της Κοινωνίας η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα  
Ενόψει του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κοινωνικής Οικονομίας στην Αθήνα
   
Το Δίκτυο των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,θεωρεί ως καθήκον του να συμβάλει στη διαμόρφωση νέων πολιτικών στην Ελλάδα ,που θα βοηθήσουν τη χώρα, όχι μόνο να αντιμετωπίσει την τεράστια  κρίση, που τη μαστίζει από λανθασμένες πολιτικές των περασμένων δεκαετιών , αλλά και στη διαμόρφωση νέων, που να απαντούν στα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας ,την έλλειψης παραγωγικής βάσης και της έλλειψης αναπτυξιακής δυναμικής στη χώρα μας 

Παράλληλα ,πιστεύει ,ότι η απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα , εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και στερεί από την πραγματική οικονομία εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας  (Ελλάδα 2% -Ευρώπη 10%) , γι΄ αυτό και θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη των καιρών τη σοβαρή στήριξη και ανάπτυξη του 3ου Πυλώνα της Οικονομίας στη χώρα μας  , αυτού της  Κοινωνικής Οικονομίας , που πρέπει να είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών  επιχειρήσεων, των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Νέας Γενιάς.

Για τον λόγο αυτό ,στα πλαίσια των Προσυνεδριακών Ημερίδων ,σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ) και το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ,θεσμών που είναι ,άλλωστε και Ιδρυτικό Μέλος, διοργανώνει Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία με τίτλο:
"Κοινωνικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εθελοντικών Οργανώσεων και Κοινωνικών Επιχειρήσεων "

την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17.00-21.00 μ.μ.  
στην αίθουσα εκδηλώσεων του
Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
(οδός Λεωφόρου Καραμανλή και Βιομηχανίας -1ο χλμ ΠΕΟ Λάρισας-Αθηνών-ΛΑΡΙΣΑ).


Στην Ημερίδα αυτή καλούνται σε μια ανοιχτή, για όλους , εκδήλωση :
όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α' και Β' Βαθμού (,Περιφέρεια ,Διαχειριστική Αρχή, Δήμαρχοι και Σύμβουλοι) , η ΠΕΔ Θεσσαλίας , εκπρόσωποι της Πολιτείας , εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών(Συλλόγων, ΑΜΚΕ, σωματείων κ.ά.) ,Νέοι Αγρότες και παραγωγοί πρωτογενούς τομέα ,επαγγελματικοί φορείς ,εμπορικοί σύλλογοι ,νέοι επιχειρηματίες , άνεργοι νέοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων , αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, που δίνει λύσεις σε ανέργους νέους και κυρίως νέους επιστήμονες , στους οποίους το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 60%.
Εισηγητές στην Ημερίδα αυτή θα είναι επιτυχημένοι αυτοδιοικητικοί , μαχητικά στελέχη των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΠΕΣΚΟ, μέντορες της Κοινωνικής Οικονομίας ,Πανελλήνιο Παρατηρητήριο , Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια  σωματεία κ.ά.),  ειδικοί επιστήμονες, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, επιτυχημένες Κοιν.Σ.Επ. που αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών  κ.α΄.
Επίσης ,στο 2ο μέρος της Ημερίδας ,που, συνολικά, θα διαρκέσει από τις 17.00-21.00 μ.μ. , θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα ,όπου θα δοθεί ο λόγος σε όλους ,έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις θετικές επιπτώσεις της Κοινωνικής Οικονομίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .

Αρμόδιος για συνεννόηση ο Πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Κ. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 ,E-Mail: skriapask@gmail.com.

Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                          ΒΑΣ. ΤΣΙΑΡΑΣ
                     Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης                         Καθηγητής Γερμανικών  –Επιθεωρητής  Ποιότητας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E-Mailinfo@mkothessalias.gr

Σύνθεση ΔΣ Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Kων. Σκριάπας  (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γεώργιος Ζώγας (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Βασ. Τσιάρας  (Π.Ε. Λάρισας )
ΤΑΜΙΑΣ :Βάϊος Μαλέκας  (Π.Ε. Τρικάλων )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ-ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Δημ. Ζούπης  (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Γεώργιος Καραβίδας  (Π.Ε. Καρδίτσας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ:Βαλάντω Καπλάνη (Π.Ε. Τρικάλων )

ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Κυριάκος Τσίπης (Π.Ε. Λάρισας )
ΜΕΛΟΣ  ΔΣ:Κων. Ζούπης (Π.Ε. Μαγνησίας )

ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ιωάννης Τσακιστάρας (Π.Ε. Λάρισας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ηλίας Φιλοκώστας (Π.Ε. Τρικάλων )