Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με την Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου στην επετειακή εκδήλωση για UNESCO και CIOFF

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, στην επετειακή εκδήλωση για UNESCO και CIOFF

 Στην  τελετή εορτασμού των «Εβδομήντα ετών UNESCO-Σαράντα πέντε ετών CIOFF. Σαράντα πέντε χρόνια Συνεργασίας και Ανάπτυξης», στη Νάουσα, παρευρέθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.
Η επετειακή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και συνεργασία του Δήμου Νάουσας και της Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF  και είχε ως κεντρικές ομιλήτριες την κα Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και Πρόεδρο του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και την κα Magdalena Tovornik, Εκπρόσωπο του CIOFF στην UNESCO.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας  κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Βουλευτής Ημαθίας  κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος,  ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των «Ολύμπια εν Δίω» κ. Θανάσης Μπίντας, η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μιράντα Παππά,  περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Ημαθίας,  υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας,  εκπρόσωποι της νεολαίας CIOFF, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Στο πολύπλευρο και πλούσιο έργο των δύο φορέων, UΝΕSCO και CIOFF, αναφέρθηκε, στον χαιρετισμό της η κα Μαυρίδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στη σημερινή εορταστική εκδήλωση των δύο σημαντικών αυτών επετείων της UNESCO και του Cioff, δύο οργανισμών που ενώνουν τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς των λαών από κάθε γωνιά της γης. Στη μαγευτική αυτή πορεία  συνεργασίας που φθάνει σχεδόν τον μισό αιώνα, η Unesco κι ο Cioff έχουν καταφέρει να καθιερωθούν ως θεσμοί που τιμούν έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες του πολιτισμού. Σε καιρούς δύσκολους και διχαστικούς, υπηρετούν την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, σε καιρούς έντασης υπηρετούν τη δημιουργία, μέσα από τη γνωριμία και τη διασύνδεση ανθρώπων. Στη σημερινή μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και της συναδέλφωσης των λαών ενώνουμε κι εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  τη φωνή μας με τις φωνές από όλες τις Ηπείρους που ζητούν, αγωνίζονται και χορεύουν για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών. Γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, γιατί ο πολιτισμός υπάρχει για να ενώνει, για να εμπνέει, για να φωτίζει την πραγματική αξία της ζωής και του ανθρώπου».

Τέλος, η κα Μαυρίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα για τη δυνατότητα  προβολής της Πιερίας μέσω δράσεων της UNESCO, που θα περιλαμβάνουν την τουριστική προβολή του πολιτισμού της καθώς και την προοπτική συνεργασίας της UNESCO με την Περιφερειακή Ενότητα, με στόχο να γίνει η Πιερία ένα πρότυπο κέντρο παιδείας και πολιτισμού, αλλά και πρότυπο αξιοποίησης της πολιτιστικής της κληρονομιάς.


Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr