Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα

Συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της εγκληματικής ομάδας

Αφαιρούσαν αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τα πουλούσαν από κατάστημα στην Πιερία
Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας
Εκτιμάται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κλοπή αλκοολούχων ποτών από καταστήματα (super - market) σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία και στην μετέπειτα πώληση τους, κατάφεραν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και να συλλάβουν και τα 3 μέλη της ομάδας.
Πρόκειται για έναν 50χρονο ημεδαπό, έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 40χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση και συμμορία.
Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, δρώντας τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών αλκοολούχων ποτών από καταστήματα, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενώ στη συνέχεια πουλούσαν τα αλκοολούχα ποτά σε καταναλωτές, από το κατάστημα που διατηρούσε η 40χρονη στην Πιερία.
Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα καταστήματα κυρίως τις ώρες αιχμής και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το όχημα ιδιοκτησίας του 50χρονου, διέφευγαν με τα κλοπιμαία.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει πλήθος κλοπών από καταστήματα (super - market) σε Βέροια, Γιαννιτσά, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, όπου υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές (8-9-2015) το απόγευμα σε περιοχή της Βέροιας, ο 50χρονος και ο 34χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 φιάλες αλκοολούχων ποτών, διάφορα τιμολόγια και παραστατικά, το χρηματικό ποσό των 1.285 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.
Επίσης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτόχωρου, εντοπίστηκε χθες (9-9-2015) το μεσημέρι και η 40χρονη σε περιοχή της Πιερίας, η οποία και συνελήφθη.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.