Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μητρόπουλος: Δύο κωλοτούμπες μέσα σε μία μέρα

Δεν έχουμε χρείαν δημοσκοπήσεων! 
Τα σχόλια στην παρακάτω σελίδα δείχνουν τα πάντα!!!

Μετά τις χθεσινές ρουκέτες κατά Τσίπρα, τώρα αποδέχεται τη «τιμητική τελευταία θέση στα ψηφοδέλτια»

Αποδέχθηκε τελικά ο Αλέξης Μητρόπουλος την απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μετά τις χθεσινές «ρουκέτες» που εκτόξευσε κατά της ηγεσίας του κόμματος, ο κ. Μητρόπουλος, σε δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  να βρίσκεται σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τιμητική, τη θέση αυτή για εκείνον αλλά όχι για το κόμμα.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική να εκφράσω και με αυτή τη θέση αυτόν τον πολύπαθο λαό που με τίμησε», είπε για να προσθέσει, πάντως, λίγα λεπτά αργότερα πως η τελευταία θέση είναι τιμητική για εκείνον αλλά όχι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αποκάλυψε και το sms που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα την Παρασκευή:  «Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σας τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

«Δεν αποδέχομαι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγες χθες 
Σημειώνεται πως χθες η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη, μετά από δυο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Η απόφαση αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος, πέραν της φορολογικής υπόθεσης του κ. Μητρόπουλου, είχε πει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δυσαρέσκεια για την κριτική που, συχνά-πυκνά, ασκούσε ο κ. Μητρόπουλος στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Λίγες ώρες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο κ. Μητρόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και  εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε χθες το βράδυ πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ωστόσο, απάντησε και στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις συζητά με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να στραφεί κάποιον άλλο πολιτικό φορέα καθώς και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του μετά τις εκλογές.

«Ούτε αναζήτησα και ούτε θα αναζητήσω να πάω σε άλλον φορέα. Θα μείνω όπως είμαι και μετά τις εκλογές θα δούμε. Θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις οι οποίες προβλέπω ότι θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εκτόξευσε «ρουκέτες» κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο τέως πρωθυπουργός δεν εκτίμησε τη στάση του να μην προχωρήσει σε ρήξη και κατηγορώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «διαπραγματευτική ανικανότητα» σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές και το τρίτο μνημόνιο.

«Θεώρησα ότι επειδή πια το ελληνικό ζήτημα επιδεινώθηκε σε σχέση με τους παρελθόντες μήνες και επειδή δεν είχα επιλέξει τη σύγκρουση, έλεγα πως πάρα την αποτυχία και την έλλειψη σχεδίου, θα μπορούσε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης», είπε, σημειώνοντας ότι εκείνος δεν είχε επιλέξει την απόλυτη ρήξη γεγονός που, όπως τόνισε, έπρεπε να εκτιμήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπήθηκα που δεν ψήφισα «όχι» και δήλωσα «παρών», πρόσθεσε.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, στις περασμένες κάλπες, της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Μητρόπουλος ήταν ο πρώτος για τον ΣΥΡΙΖΑ σε σταυρούς στην Αττική.


http://www.protothema.gr/