Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ισχυρή εντολή του λαού της Πιερίας στη Λαϊκή Ενότητα

Ενθουσιώδης υποδοχή του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία


Συναντήσεις με αγρότες, παραγωγικούς φορείς και μέλη κοινωνικών οργανώσεων είχε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην Πιερία.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα και στελέχη του κόμματος στην Πιερία, ήταν ο συνεταιρισμός αγροτών ΣΠΕΚΟ Βροντούς, όπου είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης και με παραγωγούς της περιοχής. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που εντείνεται ιδιαίτερα με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου, καθώς οδηγεί την πρωτογενή παραγωγή της χώρας στον αφανισμό.
Στη συνέχεια, ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το Εκλογικό Κέντρο της Λαϊκής Ενότητας στο κέντρο της Κατερίνης, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, συναντήθηκε με μέλη του κόμματος και συνομίλησε με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης.
Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΕΒΕ Πιερίας, σε μία συζήτηση που είχε ως αντικείμενο τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου, κυρίως με την άγρια φοροεπιδρομή που θα υποστούν άμεσα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Λαφαζάνης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Πιερία με συνάντηση που είχε με μυδοκαλλιεργητές και αλιείς της Πιερίας στο λιμάνι του Κίτρους και με επίσκεψη στο δημαρχείο Αιγινίου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη και με μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.
Ο κ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα τιμά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και παραμένει πιστή στη λαϊκή εντολή για αποτίναξη όλων των μνημονίων«Τιμούμε αυτό το ΟΧΙ και δεν το εγκαταλείπουμε, δεν το προδίδουμε και δεν το μετατρέπουμε σε ΝΑΙ, σε μνημόνια επαίσχυντα, κατάπτυστα που δίνουν τη χαριστική βολή στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας συγχρόνως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γύρισε την πλάτη στις δεσμεύσεις του.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών debate, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης, που ήταν οι συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, να κάνουν μόνοι τους debate και να αυτοχρίζονται μονομάχοι, ερήμην του ελληνικού λαού και μάλιστα, όταν το κοινό τους πρόγραμμα είναι το τρίτο μνημόνιο. «Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης. Τί θα συζητήσουν ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο; Το αδιέξοδο και το φαύλο κύκλο;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην ανοίγουν το διάλογο με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. 
«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό είναι φυγή. Ένα είδος πολιτικής λιποταξίας. Τους καλώ να ανοίξουν το διάλογο και καλώ και τον γ.γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα σε έναν τηλεοπτικό διάλογο και στο να σχηματίσουμε μαζί  ένα κοινό μέτωπο όλων των δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Το  μέλλον της Ελλάδας δεν είναι στη λιτότητα

Αναφερόμενος στο 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως τα μέτρα  που περιλαμβάνονται, τα οποία ψήφισαν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, είναι μία ταφόπετρα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τον κόσμο της εργασίας, την οικονομία, το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.
«Για αυτό εμείς λέμε τέρμα στα μνημόνια. Να ακυρώσουμε και να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τρίτο μνημόνιο που μαζί με τα δύο άλλα δεν δίνει καμία απάντηση και καμία λύση. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, υπάρχει εναλλακτική λύση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι«το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι στη λιτότητα, στην εθνική υποτέλεια, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη  φορολεληλασία. Όλα αυτά φέρνουν όλο και μεγαλύτερη ύφεση. Μια ληστεία και λεηλασία του λαού χωρίς τέλος».
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι από τα χειρότερα μνημόνια, καθώς συνεχίζει την καταστροφή που επέφεραν τα δύο προηγούμενα και επιπλέον, κουτσουρεύει μισθούς, εξοντώνει τους συνταξιούχους, καταστρέφει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και στέλνει τη νεολαία μας πρόσφυγα στο εξωτερικό, στην ξενιτιά.

Μνημόνιο «ταφόπετρα» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα για τον αγροτικό κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία φοροεπιδρομή σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας, με επίκεντρο τη γεωργία και την κτηνοτροφία«Είναι και η χαριστική βολή για την Ελλάδα που αν  εξαφανίσει τη γεωργική και κτηνοτροφική της παραγωγή δεν θα έχει κανένα μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.
«Το τρίτο μνημόνιο δεν λεηλατεί γενικώς τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Έχει και έναν ειδικό στόχο, την εξόντωση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού πληθυσμού της χώρας», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι είναι και η χαριστική βολή για την Ελλάδα που αν εξαφανίσει τη γεωργική και κτηνοτροφική της παραγωγή δεν θα έχει κανένα μέλλον», όπως είπε.



Ζήσης Ζάννας «Ζητούμε ισχυρή εντολή από τον Πιερικό λαό»
«Η Πιερία είναι ένας ρημαγμένος νομός τα τελευταία πέντε χρόνια από τα μνημόνια.  Ήταν ένας από τους νομούς που έδωσε ένα πλειοψηφικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη» σημείωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία Ζήσης Ζάννας και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό και στον πιερικό λαό, όταν μιλούσαμε για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της τεράστιας ανεργίας στον τόπο μας. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μνημονιακό κόμμα, συμπολιτευόμενο μαζί με τα άλλα πέντε κόμματα που ψήφισαν από κοινού τα μνημόνια.
Ζητούμε ισχυρή εντολή από τον πιερικό λαό για να συνεχίσουμε τους αντιμνημονιακούς αγώνες φτάνοντας μέχρι το τέλος, με συνέπεια», είπε χαρακτηριστικά.

Το Γραφείο Τύπου


Λαϊκή Ενότητα Πιερίας


Περισσότερες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να κατεβάσετε και από το μπλογκ της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας στην παρακάτω ηλ. διεύθυνση.