Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κρίνουμε ως θεμιτή την προσφορά εθελοντικής εργασίας του τέως υπουργού υγείας κ. Γ.Κωνσταντόπουλου

Διαβάσαμε στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ επιστολές που άφηναν αιχμές εναντίον του πρώην υπουργού υγείας, βουλευτή ΝΔ Πιερίας κ. Κωνσταντόπουλου, για το ότι θέλει να προσφέρει
εθελοντική εργασία ως παιδίατρος στο νοσοκομείο Κατερίνης, τώρα που είναι προεκλογική περίοδος, ενώ υπάρχει όντως έλλειψη παιδιάτρου.
Όλα κι όλα!!!
Πού είναι το πρόβλημα όταν κάποιος συμπολίτης μας, θέλει να προσφέρει εθελοντικά?
Ή είσαι βουλευτής ή υπουργός ή απλός πολίτης και θέλεις να προσφέρεις σε κάποιο τομέα εθελοντικά - βλέποντας ότι μπορείς να δώσεις εν μέρει κάποια λύση όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη - τότε  μόνο προς τιμήν σου είναι αυτή σου η ενέργεια. Τι να κάνουμε που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο? Τώρα έτυχε. Μακάρι να μην χρειαζόταν ούτε τώρα ούτε ποτέ να καλύπτουν κενά εθελοντές γιατροί, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ευχή.
Δίχως να θέλουμε να πάρουμε το μέρος του πρώην υπουργού υγείας, οφείλουμε να τον συγχαρούμε γι' αυτή του την πρωτοβουλία. Κι επειδή σ΄αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει βουλευτικός σταυρός προτίμησης, μπορούμε να σκεφτούμε ότι δεν έχει άμεσο ιδίο όφελος ώστε να προτιμηθεί από το εκλογικό σώμα, λόγω εθελοντικής εργασίας έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Θα μου πείτε εάν υπήρχε σταυρός προτίμησης θα πήγαινε για δουλειά στο νοσοκομείο εν μέσω προεκλογικής περιόδου? Δεν ξέρουμε την απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα, αλλά θα ευχόμασταν και σε εκείνη την περίπτωση να έκανε το ίδιο.