Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η 27η Σεπτέμβρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από το 1970. Η Πιερία μας είναι ένας τόπος ευλογημένος που έχει τη χαρά, τα πλεονεκτήματα και τα προτερήματα της
τουριστικής περιοχής να τα γεύεται και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
            Η περιοχή μας με το μυθικό βουνό των Θεών, τον  Όλυμπο να δεσπόζει και τις πολυάριθμες χρυσές αμμουδιές δε θα μπορούσε παρά να μόνο να αποτελεί πόλο έλξης πολυάριθμων επισκεπτών τόσο Ελλήνων, όσο και τουριστών από διάφορες χώρες παγκοσμίως που έρχονται στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά το παγκόσμιο μνημείο φυσικής ομορφιάς.
            Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας, να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές στα Πιέρια Όρη, κάνοντας σκι στο Ελατοχώρι, που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους φτιάχνουν ακαταμάχητες εικόνες για κάθε απαιτητικό επισκέπτη. Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία στα γραφικά χωριά του νομού μας, δοκιμάζοντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα και πίνοντας τους πολυβραβευμένους τοπικούς οίνους μας.
            Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, πως ο τουρισμός για τον τόπο μας είναι είναι ένας εκ των σημαντικότερων τομέων που ενισχύει την τοπική κοινωνία, διαμορφώνει την κουλτούρα των πολιτών και προωθεί το επιχειρείν, καθώς αποτελεί πεδίο δραστηριότητας πληθώρας επιχειρηματιών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που φέρνουν την Πιερία στις πρώτες  επιλογές ταξιδιωτικών προορισμών. H συμμετοχή μας σε παγκόσμιες και διεθνείς εκθέσεις, η φιλοξενία παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφων που ειδικεύονται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, οι αδιάκοπες προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος είναι βασικά σημεία ενός στρατηγικού σχεδιασμού.
            Η Π.Ε. Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά έχουμε βάλει ένα στοίχημα σχετικά με τον τουρισμό μας, να προωθήσουμε, να προβάλουμε και κυρίως να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Πιερία, διότι είναι πραγματικά ένας τόπος που θα ανταμείψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου