Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες προειδοποιήσεις ότι μεταξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές

Πληθαίνουν οι φωνές ευρωπάιων πολιτικών και ιθυνόντων που προειδοποιούν ότι μετξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές προς την Ευρώπη. Μετά τον τ.Διευθυντή της
Αντιτρομοκρατικής της Αυστρίας Gert-Rene Polli ήταν η σειρά του Ελβετού oμοσπονδιακού συμβούλου Ueli Maurer να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Εκτιμά ότι αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής στην Ελβετία εξ αιτίας της κρίσης των προσφύγων. Ο Υπουργός Άμυνας φοβάται ότι άτομα που έχουν σχέση με το τζιχάντ αναμειγνείονται στο κύμα των προσφύγων. Ως εκ τούτου ελέγχονται εντατικά τα αιτήματα ασύλου.η Γραμματεία του κράτοςυ για την Μετανάστευση (SEM) και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Συνομοσπονδίας (SRC) συνεργάζονται σε αυτήν την υπόθεση ανέφερε ο Ueli Maurer σε συνένετευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην «Basler Zeitung».
Για κάποιες χώρες προέλευσης η εξέταση είναι συστηματική ενώ για άλλες οι φάκελοι δεν μεταφέρονται στην Υπηρεσία Πληροφοριών από το SEM σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες. 
Οι έλεγχοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι αλάθητοι προειδοποίησε ο Ueli Maurer.Οι πιθανότηετς διασταύρωσης των δεδομένων από την Υπηρεσία Πληροφοριών είναι φανερά περιορισμένες. Το άτομο που εισέρχεται στη ζώνη La Schengen μπορεί έπειτα να μετακινηθεί ελεύθερα.Ο πραγματικός κίνδυνος προέρεχται από τους πρόσφυγες που έφθασαν στην ΕΕ και που εισχώρησαν στην Ελβετία.
Ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι οι καιροί έγιναν πια επικίνδυνοι.Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης στο πλαίσιο ενός υπερπεριφερειακού πολέμου δεν αποκλείεται.Η πιθανότητα ενός συμβατικού πολέμου μεταξύ 2 υπερδυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι βέβαια πενιχρή προσθέτει ο Ueli Maurer.
Η Μέση Ανατολή έγινε πια επικίνδυνη.Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρά μια τρομοκρατική οργάνωση και προσομοιάζει σε κράτος ενώ τα ήδη υπάρχονται σύνορα αποσυντίθενται.Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της διαμάχης είναι πολύ μεγάλος προσθέτει.
Ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης μαίνεται επί του παρόντος και η ανασφάλεια επικρατεί στην Ευρώπη. Η ελβετική πολιτική σκηνή δεν έχει αρκετά συνειδητοποιήσει αυτά τα θέματα αντίθετα με το λαό κατέληξε ο Ueli Maurer. (20min.ch 26.9.15)


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ