Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κατασκευή πεζοδρομίων στην περιμετρική οδό του Βατάν

 Ξεκίνησαν και συνεχίζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στην περιοχή Βατάν, στο  όριο του σχεδίου πόλεως.



Στρώθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου 600 μέτρα κυβόλιθων εκατέρωθεν της περιμετρικής οδού στον ποταμό Λεύκο, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Κατερίνης.


Οι παρεμβάσεις  αυτές εξασφαλίζουν ασφαλείς διαδρομές τόσο για την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους, όσο και για τους πολυάριθμους  περιπατητές που καθημερινά επισκέπτονται  την  περιοχή. 


Ο Δήμος Κατερίνης μεριμνά για την βελτίωση της ασφάλειας των πεζών και του μαθητικού πληθυσμού. Με την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων οδεύει στην τελική ευθεία η φάση των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης της περιοχής που έγιναν τα τελευταία χρόνια και περιελάμβαναν τη διάνοιξη, την ασφαλτόστρωση, την κρασπέδωση και την  κατασκευή πεζοδρομίων της περιμετρικής οδού. Μια εγκαταλελειμμένη για πολλές δεκαετίες περιοχή αποκτά ταυτότητα, γίνεται προσβάσιμη και αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να απολαύσουν το περπάτημα στην παρόχθια περιοχή του ποταμού Λεύκου.