Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Alegros Gramma( Αλέξης Γραμματικός) - "Getting Rhythm"

 Ο Alegros  Gramma, κατά κόσμον Αλέξης Γραμματικός, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε Αλεξανδρούπολη και Αθήνα, ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει πιάνο στο
σπίτι. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μουσική παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρίας μουσικής σε παιδική ηλικία, όμως εκείνο που πραγματικά τον τράβηξε στην μουσική ήταν η αγάπη για αυτήν μέσα στην οικογένεια. Οι ήχοι του ρεμπέτικου, του Χατζιδάκι και της κλασσικής μουσικής άρχισαν να αναμυγνείονται με εκείνους των Queen, των Pink Floyd και των Doors στην ηλικία του γυμνασίου. Σε ηλικία 14 ετών κάνει μαθήματα τρομπέτας για έναν χρόνο, όμως η κιθάρα κερδίζει την προτίμηση του. Αρχίζει να συνθέτει δικά του τραγούδια και λίγα χρόνια αργότερα να παίζει και να τραγουδάει σε μπαράκια στην Αλεξανδρούπολη και αργότερα στην Αθήνα.
Το 2008 δημιουργεί μαζί με καλούς φίλους στην Αθήνα το συγκρότημα "Ομοθυμαδόν", όπου τραγουδάει και παίζει κιθάρα σε διασκευές και δικά τους καινούρια τραγούδια με ύφος μεταξύ swing, reggae, ska, country, blues και ρεμπέτικου. Ένα είδος που θα αποκαλέσουν οι ίδιοι "skantry".Το 2012 αγοράζει το πρώτο του άλτο σαξόφωνο και φεύγει μόνιμα για την Κωνσταντινούπολη. Εκεί γνωρίζει ανθρώπους, μουσικούς και μη, από κάθε γωνιά του πλανήτη και ξεκινά να παίζει σαξόφωνο στο latin σχήμα "Maria Peligro" (που μετονομάζεται στην συνέχεια "La Cabronada"). Μένει στην Πόλη σχεδόν ενάμιση χρόνο παίζοντας και παράλληλα ξεκινά ηχογραφήσεις πάνω σε μία καινούρια ιδέα με μουσικούς από χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία, Χιλή, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν αλλά και την Ελλάδα.
Ηχογραφεί το ηχοτοπίο της Κων/πολης και το παντρεύει με την παράλληλη μουσική του σύνθεση, διαδικασία που διαρκεί δεκαπέντε μήνες, σε ένα project - μουσικό ντοκυμαντέρ που τελικά θα ονομαστεί "Nueva Vista - days of Istanbul" (FM records 2015).
Tο καλοκαίρι του 2014 ηχογραφεί ως σαξοφωνίστας το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ "Gone by the Sea" με πέντε δικές του δημιουργίες και μία διασκευή του Ερωτόκριτου. Πρόκειται για ορχηστρικό, τζαζ ύφους άλμπουμ με έντονη αναφορά στην θάλασσα. Το εκδίδει ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης σε μουσικές ιντερνετικές πλατφόρμες τον Ιούλιο του 2014.
Παράλληλα συνεχίζει να εμφανίζεται σε live σκηνές, όπου παίζει σαξόφωνο και τραγουδάει, καθώς και να ετοιμάζει το επόμενό του άλμπουμ.Facebook page: https://www.facebook.com/alegrosgrammaofficial
Official site: www.alegros-gramma.com
Official Audio Release HQ © 2015 FM Records S.A. Greece. 
iTunes: http://geni.us/iTunesAlegrosGramma
Amazon: http://geni.us/AmazonAlegrosGramma
Spotify: http://bit.ly/SpotifyAlegrosGramma
Google: http://bit.ly/GooglePlayAlegrosGramma

Youtube playlist "Nueva Vista - days of Istanbul" full album: 

Credits:
Alto Saxophone - Guitars: Alegros Gramma
Trumpet: Kıvanç Tatar - Nikolas Sideridis
Turkish Bağlama: Ozgun Pehlivan
Accordeon: Giorgos Markou
Percussions: Aydoğan Sonat - Samuel Leboviç - Elias Kakalis
El. Bass: Payam Ghasemi - Alexandros Kevopoulos
Drums: Panagiotis Margiolis

Compositions - Arrangement:
Alegros Gramma

Recordings 2012-2014 made in Istanbul, EskiYeni (Olympos, Antalya), Thessaloniki, Alexandroupolis

Mixing-Mastering:
Doukas Siskopoulos & Alegros Gramma @ Music Temple Studio

cover photo: Safak Velioglu,
cover artist: Athena Liaskou