Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Tελετή αναγόρευσης του κ.Dragan Markovic Palma σε επίτιμο Δημότη Κατερίνης (πρόσκληση, πρόγραμμα, βιογραφικό)

Πρόσκληση

Σας προσκαλώ
στην τελετή αναγόρευσης του κ.Dragan Markovic Palma 
σε επίτιμο Δημότη Κατερίνης

την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Μετά τιμής
Σάββας Χιονίδης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πρόγραμμα τελετής:
11:00 – 11:30 π.μ. Προσέλευση.
11:30 π.μ. Υποδοχή Τιμώμενου Προσώπου.
11:45 π.μ. Προσφώνηση – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
12:00 μ.     Χαιρετισμοί.
12:30 μ.μ. Έναρξη τελετής αναγόρευσης κ. Dragan Malkovic Palma ως επίτιμου Δημότη του  Δήμου Κατερίνης από το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη.

Απονομή αναμνηστικών.


Dragan Markovic Palma
(σύντομο βιογραφικό σημείωμα)

O Dragan Markovic Palma ιδρυτής, Πρόεδρος και βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος της πόλης Jagodina, με απτές πρωτοβουλίες έχει συμβάλλει ουσιαστικά αφενός στην διάδοση του φιλελληνισμού στη Σερβία και αφετέρου στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας της περιοχής μας.
Ειδικότερα, από το 2009 έως σήμερα σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση πολυμελών αποστολών με προορισμό την Κατερίνη από όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής της Jagodina.
Mέσω της σύστασης γραφείου επιχειρηματικότητας (όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού «Palma Plus»), από κοινού με το Επιμελητήριο Πιερίας έχει δημιουργήσει ένα δίαυλο γόνιμης συνεργασίας με επίκεντρο τις επιχειρήσεις της Πιερίας. Επιπλέον, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η έναρξη αμοιβαίας συνεργασίας επιχειρήσεων στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.
Παράλληλα, έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση επισκέψεων στην Κατερίνη, εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου των Τοπικών Κοινοτήτων της πόλης Jagodina.  Ιδιαίτερα αποτελεσματική υπήρξε η πρωτοβουλία του για την υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης γύρω από την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης, μέσω των Σερβικών ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων, εκπρόσωποι των οποίων έχουν επανειλημμένα επισκεφτεί τον Δήμο μας.
Γενικότερα, υπολογίζεται ότι 10000 άτομα έχουν επισκεφτεί τα τελευταία έξι χρόνια τον Δήμο Κατερίνης εκ των οποίων 7700 είναι νέοι και νέες, που επιβραβεύονται από τον εν λόγω Δήμο της Σερβίας, για την αποφοίτησή τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την παροχή προγράμματος καλοκαιρινών διακοπών στην Παραλία του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Jagodina παρέχεται η δυνατότητα σε φοιτητές – κατοίκους του Δήμου μας, να σπουδάσουν με υποτροφία σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της Σερβίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης προς το πρόσωπό του, ο Δήμος Κατερίνης με την απόφαση 443/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να ανακηρύξει σε ειδική εκδήλωση τον  Dragan Markovic Palma σε επίτιμο δημότη της Κατερίνης.