Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δράσεις Χρυσής Αυγής Πιερίας

 Και αυτήν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας, στο κέντρο της Κατερίνης, χτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού της Πιερίας. Την περίοδο της θερινής ραστώνης τα
μέλη της Τ.Ο. Πιερίας συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης και των κυμάτων ξένων, αγνώστου εθνικότητος, που πλημμυρίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μας. Η αθρόα είσοδος κυμάτων λαθρομεταναστών, καθιστούν βέβαιη την δημιουργία σοβαρότατων προβλημάτων στην Ελληνική κοινωνία είτε των νησιών είτε αργότερα , αν μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, στις κοινωνίες των περιοχών που θα κατευθυνθούν. Και αν οι Αριστεροί ψευτοφιλάνθρωποι  αρχίσουν τα περί πόνου και ευαισθησίας, τους ενημερώνουμε ότι πρώτα από όλα πονάμε και λυπόμαστε τους συμπατριώτες μας Έλληνες για τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες που υφίστανται από τα εκατομμύρια των λαθραίων στην χώρα μας.


Την προηγούμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου, τα γραφεία ήταν κλειστά καθώς σύσσωμη η Τοπική Πιερίας βρέθηκε στο νομό Σερρών στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Σερρών για γνωριμία με τους εκεί συναγωνιστές και έπειτα μεταβήκαμε στα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, στην μοναδική στην Ελλάδα προτομή του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά για να τιμήσει την μνήμη του και να εορτάσει την επέτειο της 4ης Αυγούστου 1936 καταθέτοντας στεφάνι. Στις ομιλίες τονίστηκε το εθνικό έργο του Μεταξά καθώς και η συμβολή του στο έπος του 1940. Στην κρίσιμη ερώτηση αν στη θέση του Μεταξά βρισκόταν το σημερινό «Συνταγματικό Τόξο» και τα κόμματά του, ποια θα ήταν η στάση τους στις πιέσεις των Ιταλών, ποια θα ήταν η απάντηση στους εχθρούς της Ελλάδος, τότε ένα πικρό χαμόγελο ήρθε στα χείλη όλων των παρευρισκομένων εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, καθώς όλοι είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση του «Συνταγματικού Τόξου» θα ήταν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τη στιγμή που ο Μεταξάς απάντησε το ηρωικό ΟΧΙ.


Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο συναγωνιστής Αργύρης Καρυπίδης τίμησε εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης με τιμητική πλακέτα, ηλικιωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής Πιερίας, που ως παιδάκι υπήρξε μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας ΕΟΝ του Ιωάννη Μεταξά. Τέλος η βραδιά έληξε με επίσκεψη στο ξεχασμένο από το κράτος μνημείο του Βασιλείου Β΄του Βουλγαροκτόνου στην ιστορική τοποθεσία όπου έγινε πριν από 1001 χρόνια η μάχη του Κλειδίου.  Σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, σχεδόν μέσα στο σκοτάδι, το εγκαταλειμμένο μνημείο πήρε ζωή για λίγη ώρα από τις ψυχές των δεκάδων Χρυσαυγητών που παραβρέθηκαν εκεί με τις σημαίες του κινήματος και της Ελλάδος να κυματίζουν στον νυχτερινό ουρανό.