Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Τετάρτη 12-8-2015 στο Αλεξάνδρειο Η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

 Μία από τις πιο αξιόλογες χορωδίες πέρα των ορίων της Πιερίας, η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», δηλώνοντας παρών στα μουσικά δρώμενα, τιμά την επετειακή  χρονιά της
συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μουσικής, του Βασίλη Τσιτσάνη.
   Διοργανώνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο Αλεξάνδρειο (κόμβος Λιτοχώρου) μεγάλη συναυλία με έργα του σημαντικού Έλληνα δημιουργού.
   Η εκδήλωση υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος  Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
   Την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης. Οι πρόβες των χορωδών και των μουσικών με το συντονισμό του κ. Μαυρίδη ολοκληρώθηκαν και όλοι είναι έτοιμοι για να παρουσιάσουν μια εκδήλωση με τα ανεπανάληπτα και αθάνατα μουσικά ακούσματα του Βασίλη Τσιτσάνη.
   Την πολυμελή χορωδία του Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» πλαισιώνουν οι σολίστες Ηλιάνα Μελίδου και Γιάννης Χαρίσης, ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου θα συμπληρώσει την εκδήλωση με χορευτικές φιγούρες στους ρυθμούς της μουσικής του λαϊκού βάρδου. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο συνθέτης και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «όταν συμβεί στα πέριξ», εκτός από τα σημαντικότερα και γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη,  θα είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό, κινηματογραφικό, βιογραφικό υλικό καθώς και δραματοποιημένο χορό.
    Σε ανοικτή πρόσκληση προς το κοινό, οι διοργανωτές καλούν τους Πιεριείς και όχι μόνο να τιμήσουν με την παρουσία τους τη συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, του δημιουργού της συννεφιασμένης κυριακής, της αρχόντισσας, της αχάριστης και τόσων άλλων αξιοζήλευτων και ανεξίτηλων στο χρόνο τραγουδιών.
   «Χαρακτηρίστηκε ως, ο ζωγράφος της λαϊκής μουσικής. Ο ίδιος δήλωσε πως το τραγούδι βγήκε από την ψυχή του αυθόρμητο, απλό, αληθινό, και έτσι  γράφτηκε στο κερί του δίσκου.
   Ήρθε στη ζωή πριν από εκατό χρόνια. Έφυγε στις 18 Ιανουαρίου 1984 καλπάζοντας στην αιωνιότητα. Ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός. Ο Βασίλης Τσιτσάνης, τον οποίο τιμούμε με αφορμή την επετειακή τούτη χρονιά. Είμαστε καθόλα έτοιμοι να προσφέρουμε μια βραδιά με τα αθάνατα έργα του Τρικαλινού δασκάλου που ανέδειξε και καταξίωσε τη λαϊκή μας μουσική.
   Ευχαριστούμε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον πρόεδρό του Διονύση Πασχάλη για την υποστήριξη και φιλοξενία. Σας περιμένουμε όλους το βράδυ της Τετάρτης », δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος ο συντονιστής της συναυλίας, ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ