Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Φτάνει το θέατρο κ. Δήμαρχε

Ο λόγος για το θέατρο και χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που κατασκευάζεται στην Κατερίνη πίσω από τα ΚΤΕΛ.

Με απόφαση της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΔΑ: 7ΛΣ27ΛΛ-3Ο7) στις 28/7/2015 διακόπτει τη χρηματοδότηση του έργου “Ανέγερση Θεάτρου και χώρου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Κατερίνης” και ζητά την ανάκτηση των 1.744.000€ που έχουν ήδη καταβληθεί.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που το 2012 το παράτησε ο προηγούμενος εργολάβος και αποζημιώθηκε από το Δήμο Κατερίνης με 60.000€ περίπου.

Τότε ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης, αποκρύπτοντας από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες τα ουσιαστικά προβλήματα που υπήρχαν, έλεγε ότι εργολάβος με πρόσχημα κάποιες τυπικές ελλείψεις (μελέτες) αποχώρησε από το έργο.

Από ότι φαίνεται μόνο τυπικές δεν ήταν οι ελλείψεις καθώς η Περιφέρεια αναφέρει ότι ο λόγος διακοπής της χρηματοδότησης είναι παραβιάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, και όχι μόνο διακόπτει τη χρηματοδότηση αλλά ζητάει 1.744.000€ πίσω  μέσα σε 15 ημέρες!

Τα ερωτήματα πολλά και δύσκολα. Ποιος ευθύνεται για την διακοπή της χρηματοδότησης;
Ο Δήμαρχος, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι Υπάλληλοι του Δήμου;
Ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να επιστραφούν;
Μήπως οι Δημότες;
Θα κινηθεί ο εισαγγελέας για την απόδοση ευθυνών;
Η ανευθυνότητα, η έλλειψη οργάνωσης και η ανεπάρκεια της Διοίκησης Χιονίδη βάζουν ταφόπλακα σε ένα πολυδιαφημισμένο έργο αξίας 7.750.000€ που  << θα  έδινε νέα πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου και θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής>> κατά τα  λεγόμενα του Δημάρχου.

Ελπίζω, η παρακαταθήκη του κ. Χιονίδη στην πόλη να μην είναι το <<ποτάμι>> που δεν έφτασε ποτέ, το <<παρκινγκ>> με κυβόλιθους στα Αστικά και ένα τεράστιο <<κουφάρι>> από μπετόν αντί για ένα χώρο πολιτισμού.

Κυριακίδης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος  του Άλλου Δρόμου