Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 Την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος στη νεκρώσιμη ακολουθία μελών της οικογένειας του
Πρωθιερέως Radivoje Panić, Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Σάββα Βελιγραδίου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τσαρούχας, Προϊστάμενος της Ενορίας της Λεπτοκαρυάς, 


Ο ιερέας με την πρεσβυτέρα Τατιανή και τα παιδιά του Νικόλαο (17 ετών) και Συμεωνία (10 ετών) στις 1 Αυγούστου έγιναν θύματα τροχαίου ατυχήματος, στο ταξίδι τους από Βελιγράδι προς Λεπτοκαρυά Πιερίας. Εκεί η ιερατική οικογένεια, όπως και πέρυσι, θα παρέμενε επί 20ήμερο, διακονώντας τις λατρευτικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων παραθεριστών. 


Στο τροχαίο τραυματίστηκαν θανάσιμα η πρεσβυτέρα και τα δύο παιδιά, ενώ ο ιερέας, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Βελιγράδι. 


Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στο Κοιμητήριο Αγίου Προκοπίου Βελιγραδίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, συμπαραστατουμένου από Ιεράρχες και πολλούς κληρικούς της Σερβικής Εκκλησίας. 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο και τους συγγενείς των θυμάτων τα θερμά συλλυπητήρια, τη θλίψη και τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Πιερίας.


 Ιδιαίτερη επικοινωνία είχε με τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Χριστίνα, η οποία δεν ακολούθησε στο ταξίδι, 


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο συλλυπητήρια επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.