Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στο Λιτόχωρο. 

Αρχικά χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. 


Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος ανήγγειλε την ίδρυση νέας Ενορίας στο Λιτόχωρο, κάτι που έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από το εκκλησίασμα, καθώς ο πληθυσμός του Λιτοχώρου αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, ενώ τό καλοκαίρι το εκκλησίασμα αυξάνεται λόγω των παραθεριστών. 


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελείται η βραδινή παράκληση για την εξυπηρέτηση νέων και εργαζόμενων. 


Πριν την απόλυση της ακολουθίας, χειροθέτησε πνευματικό τον εφημέριο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Άγγελο Γιαννίκη, ενώ προχείρισε σε διακονητή τον μαθητή λυκείου Αθανάσιο Γιαννίκη, υιό του εφημερίου, διαβάζοντας την προβλεπόμενη ευχή εισερχομένη «εις διακονίαν εκκλησιαστικήν». 


Με την ευκαιρία της παραμονής του στο Λιτόχωρο ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα την Έκθεση Εικαστικών Δημιουργών του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, όπου είχε επικοινωνία γνωριμίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επισκέπτες της έκθεσης.