Ο φίλος μας ο Γάλλος σεφ, μας έστειλε την εξής πολύ χρήσιμη συμβουλή!
- Ο σωστός τρόπος να φτιάξεις μια καλή ομελέτα έχει να κάνει με την σωστή θερμοκρασία των αβγών
- Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Επειδή όμως τα αβγά τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, θα κάνεις το εξης:
- θα ανοίξεις τη βρύση στο ζεστό νερό
- όταν θα αρχίσει να τρέχει το ζεστό νερό θα βάλεις σε κατσαρολάκι ή λεκανίτσα
- το νερό πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μη ζεματάει – αν το νερό ζεματάει, ρίχνοντας μέσα τα αβγά που είναι κρύα αφού τα έβγαλες από το ψυγείο, θα ραγίσουν και θα ξεχειλίσει ασπράδι ή κρόκος, ή και τα δύο
- βάζεις μέσα τα αβγά
- τα αφήνεις 5-7 λεπτά πριν ξεκινήσεις να τα μαγειρέψεις
Ο φίλος μας ο Γάλλος σεφ μας γράφει, πως καλό είναι να ακολουθούμε αυτό τον κανόνα, όποια κι αν είναι η χρήση που θα κάνουμε στο αβγό. Αυτό βέβαια, εφ’ όσον τα αβγά ήταν μέσα στο ψυγείο.