Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η συμβουλή του Γάλλου σεφ για τη σωστή θερμοκρασία των αβγών

Ο φίλος μας ο Γάλλος σεφ,  μας έστειλε την εξής πολύ χρήσιμη συμβουλή!
  • Ο σωστός τρόπος να φτιάξεις μια καλή ομελέτα έχει να κάνει με την σωστή θερμοκρασία των αβγών
  • Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Επειδή όμως τα αβγά τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, θα κάνεις το εξης:
  1. θα ανοίξεις τη βρύση στο ζεστό νερό
  2. όταν θα αρχίσει να τρέχει το ζεστό νερό θα βάλεις σε κατσαρολάκι ή λεκανίτσα
  3. το νερό πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μη ζεματάει – αν το νερό ζεματάει, ρίχνοντας μέσα τα αβγά που είναι κρύα αφού τα έβγαλες από το ψυγείο, θα ραγίσουν και θα ξεχειλίσει ασπράδι ή κρόκος, ή και τα δύο
  4. βάζεις μέσα τα αβγά
  5. τα αφήνεις 5-7 λεπτά πριν ξεκινήσεις να τα μαγειρέψεις
Ο φίλος μας ο Γάλλος σεφ μας γράφει, πως καλό είναι να ακολουθούμε αυτό τον κανόνα, όποια κι αν είναι η χρήση που θα κάνουμε στο αβγό. Αυτό βέβαια, εφ’ όσον τα αβγά ήταν μέσα στο ψυγείο.