Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΕΛΟΣ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Απορρίφθηκε στην ουσία από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτη για τρία χρόνια έναντι του
ποσού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο, όπως ομολόγησε ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Μετά από ανάλογα ερωτήματα της αντιπολίτευσης προς το Δήμαρχο αποκαλύφθηκε ότι με μια σειρά από παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ουσία  ο διαγωνισμός παραπέμπεται στις καλένδες,  κάτι που εμμέσως πλην σαφώς  παραδέχθηκε και ο κύριος Δημόπουλος.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ανάμεσα στα άλλα πως η έκπτωση του 2% είναι πολύ μικρή και συνεπώς  ασύμφορη για το δήμο Δίου Ολύμπου,   ενώ ταυτόχρονα θεωρεί πως είναι πολύ υψηλό το κόστος της αποκομιδής ιδίως για τους χειμερινούς μήνες. 
Όλα αυτά ήρθαν σαν αποτέλεσμα κυρίως ενός "φωτογραφικού" όρου του διαγωνισμού όπως τον χαρακτήρισε εδώ και καιρό  η αντιπολίτευση.  Όρος  που στην πράξη  πρόκρινε μια μόνο επιχείρηση στην τελική φάση του διαγωνισμού όπως και έγινε τελικά. 
Να σημειωθεί ακόμη  πως για την ίδια υπόθεση αυτές τις μέρες η Εισαγγελία Κατερίνης διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες που περιήλθαν στην Δικαιοσύνη.