Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕΡΒΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναχώρησε η ομάδα των Σέρβων που φιλοξενήθηκαν επί 10 ημέρες στην Κατερίνη. 


Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 60 άτομα, εκ των οποίων 50 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων σιτίζονται στα συσσίτια του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι. 


Η φιλοξενία παρασχέθηκε στην εστία της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου. 
Τα σερβόπουλα συνόδευε ο ελληνομαθής διάκονος π. Μπρανισλάβ. 
Οι σέρβοι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν ναούς, μοναστήρια και προσκυνήματα της Πιερίας και συμμετείχαν σε κοινές δράσεις με παιδιά των κατηχητικών συνάξεων. 
Ιδιαίτερα, την Τρίτη 11 Αυγούστου το βράδι διοργανώθηκε ελληνοσεβική βραδιά με κοινό δείπνο, παραδοσιακή μουσική και επίδοση σχολικών ειδών, ενόψει ενάρξεως του σχολικού έτους. 


Παράλληλα, τα παιδιά από τη Σερβία επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κατάστημα Ρούχων «Άγιος Ιωάννης Ελεήμων», όπου παρέλαβαν είδη ενδύσεως και υποδύσεως. 


Ο διάκονος π. Μπρανισλάβ μετέφερε τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, τόσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο όσο και στους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς. 


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, από την πλευρά του, τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των λαών Ελλάδας και Σερβίας, οι οποίοι στην Πιερία είναι εντονότεροι, λόγω των χιλιάδων Σέρβων παραθεριστών, που κάθε χρόνο επιλέγουν τις Πιερικές ακτές για τις διακοπές τους.