Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το ZDF, ξαναχτύπησε μέσω της σατιρικής εκπομπής, «Die Anstalt» - «Η θεραπεία πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»

Η τρομερή ομάδα γερμανών κωμικών «Die Anstalt» ξαναχτύπησε δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα με ένα ευρηματικό σκετς που στηλιτεύει την εφαρμογή της αδικαιολόγητης λιτότητας στην Ελλάδα.  


Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ο ασθενής της Ευρώπης στα χέρια της γιατρού Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να την θεραπεύσει… με το τσεκούρι!
Στο πλατώ της εκπομπής που προβάλλεται στο γερμανικό κρατικό κανάλι, ZDF, εισβάλλει ο τραυματιοφορέας με το χειρουργικό κρεβάτι πάνω στο οποίο βρίσκεται ο ασθενής, δηλαδή η Ελλάδα. Ο γιατρός ζητάει τα εργαλεία του και ο νοσοκόμος εμφανίζονται κρατώντας ένα τσεκούρι. 

Ο Γερμανός γιατρός «καθησυχάζει» την Ελλάδα ότι δεν χρειάζεται να φοβάται, την καλεί να έχει εμπιστοσύνη και τη διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα που θα πάρουν για την «υγεία» της  είναι μόνο για το «καλό» της. Με το τσεκούρι ανά χείρας αρχίζουν τις περικοπές για να θεραπεύσουν την αρρώστια…

Πρώτος στόχος τα νοσοκομεία. «Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας διαγράφτηκαν», λέει ο δημοσιογράφος. Αυτό θα πονέσει λίγο προειδοποιεί ο Γερμανός «γιατρός» ενώ ο «νοσοκόμος» καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα με το τσεκούρι στον «ασθενή» του.

Συνεχίζοντας ο παρουσιαστής της εκπομπής λέει ότι η λιτότητα έχει ως αποτέλεσμα την κατάθλιψη, την μαλάρια κι άλλες ασθένειες… Ο τεχνοκράτης γιατρός που περιποιείται τον Έλληνα ασθενή ωστόσο τον προειδοποιεί ότι η θεραπεία πρέπει να πονέσει γιατί αλλιώς δεν θα έχει αποτελέσματα. Του κόβει τότε ένα χέρι.

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εκπομπής υπενθυμίζει τότε ότι οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ήταν κάποτε οι λιγότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά τώρα έχουν αυξηθεί κατά 40%. «Έχω την αίσθηση ότι δεν θέλετε να θεραπευτείτε», λέει τότε ο γιατρός στον ασθενή του, πριν το τσεκούρι πέσει ξανά και χάσει και το πόδι του.

«Τι κάνουμε για την ανεργία;», αναρωτιούνται τότε οι Γερμανοί παρουσιαστές και αναλύοντας την πολιτική που η χώρα τους έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα, λένε ότι η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο 60% και οι τάσεις είναι αυξητικές. 

Αφού η Ελλάδα έχει μείνει πια χωρίς χέρια και πόδια, ο γιατρός εκτιμά πως με τα μέτρα που λήφθηκαν... η χώρα θα σταθεί στα πόδια της!

Τι προβλέπεται για το μέλλον; Με 500 χιλιάδες παιδιά να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ελληνικές οικογένειες παραδίδουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού επειδή δεν μπορούν να τα ταΐσουν πια, λέει ο δημοσιογράφος…

Η θεραπεία τότε «πετυχαίνει» σύμφωνα με την Γερμανία, αλλά ο ασθενής έχει αποβιώσει… Τον σκεπάζουν με την ελληνική σημαία κι εξαφανίζεται από το προσκήνιο…

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής:



Πηγή: topontiki.gr


http://www.nooz.gr/lifestyle/die-anstalt-i-8erapeia-petuxe-o-as8enis-apeviose