Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου λέμε ΟΧΙ στην υποταγή

ΟΛΟΙ ΟΧΙ!!!

Το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της ΖΩΗΣ. Αυτές είναι κάποιες βασικές λέξεις
που ακούς το τελευταίο διάστημα ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015. Λέξεις που βγαίνουν μέσα από την ψυχή των ανθρώπων της καθημερινότητας και του μόχθου. Λέξεις που έχουν σημασία γιατί στα χρόνια των μνημονίων χάθηκαν πολλά και αυτοί που μας έφεραν ως εδώ θέλουν να χαθούν πολλά περισσότερα με τις καταστροφικές πολιτικές τους.
Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα που για πρώτη φορά ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα χαράξει άμεσα την οικονομική πολιτική που επιθυμεί με αποτέλεσμα να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στις εξελίξεις εντός και εκτός της χώρας. Ψηφίζοντας ΟΧΙ ψηφίζουμε πρόοδο και ανάπτυξη σε αντίθεση με το ΝΑΙ που αποσκοπεί σε βαριά λιτότητα και σκληρές πολιτικές.
Η ψήφος μας στο ΟΧΙ είναι ψήφος για μια καλύτερη Ενωμένη Ευρώπη μέσα στο Ευρώ, όπου η Ελλάδα θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Η Ελλάδα γεωγραφικά και πολιτικά ανήκει στην Ευρώπη και θα ανήκει για πάντα. Ο σκοπός του δημοψηφίσματος είναι να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν ηττηθεί και ο Ελληνικός λαός είναι ένας κυρίαρχος λαός όπου αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του.
Πρέπει να είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι όλων και αυτό δεν αλλάζει. Θέλουμε μια προοδευτική Ευρώπη και όχι μια Ευρώπη  «πολλών ταχυτήτων». Αυτό θα γίνει με αγώνα και ένας πρώτος αγώνας για μια διαφορετική Ευρώπη είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής όπου με ένα ηχηρό ΟΧΙ η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα το πρωί θα μπορούν να διαπραγματευτούν σε διαφορετική βάση.
Όλη αυτή η κρίση των τελευταίων μηνών και πόσο μάλλον των τελευταίων ημερών με κλειστές τις τράπεζες, είναι μια τεχνητή κρίση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρώπης, έτσι ώστε να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό υπέρ της δικιάς τους αποτυχημένης πολιτικής. Βλέπουμε τo πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα από τα ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά πάνελ με ανθρώπους που υπεραμύνονται για τις λάθος πολιτικές που μας έφεραν στα σημερινά χάλια για το δικό τους συμφέρον.
Την Κυριακή λοιπόν πρέπει να υπερισχύσει το ΟΧΙ για το καλό της Ελλάδας, για το καλό των επόμενων γενεών. Το όποιο αποτέλεσμα όμως θα πρέπει την Δευτέρα το πρωί να μας βρει ενωμένους ως Έλληνες. Δεν θα πρέπει να υπάρξει διχόνοια μεταξύ Ελλήνων. Η δημοκρατία θα πρέπει να νικήσει. Όλοι μας θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για το καλό της πατρίδας μας.


Βασίλης Δημούσης

Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Νότιου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ