Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Το Σάββατο 11 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμμετείχε στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη
κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έφθασε με πτήση των Τουρκικών Αερογραμών στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προεξάρχει στην πρώτη πανήγυρη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, η οποία θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σουρωτής Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου.


Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, κάτι που αποτελούσε αίτημα των πιστών.

Στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχαν περί τους 10 Μητροπολίτες και Επισκόπους, με επικεφαλής τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο ΜητροπολίτηςΚασσανδρείας κ. Νικόδημο.


Επίσης, παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και των Τουρκικών Διπλωματικών Αρχών κ.ά.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης μας μετέφερε το σεβασμό του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας. Παράλληλα, ο Παναγιώτατος ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο να διαβιβάσει σε όλους τους ιερείς και τους πιστούς της Πιερίας τις πατρικές ευχές του.