Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και σε καταστήματα στη Χανιώτη και στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ατόμου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Η λεία του αγγίζει τις 5.000 ευρώ και περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου , πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε δύο χωριά της Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση , σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού , για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής .
Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης , ενεργώντας από τις αρχές του προηγούμενου μήνα και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενέχεται σε 11 συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους .
Πιο συγκεκριμένα, διέρρηξε 7 καταστήματα, 2 εξοχικές κατοικίες, 1 πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και 1 δημοτικό σχολείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στο Πευκοχώρι, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, (ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης), τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται , προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος, είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της 28-06-2015 στο Πευκοχώρι, για απόπειρα κλοπής σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, ενώ έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατ’ επανάληψη, για παρόμοια αδικήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.