Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πληρότητα 100% στις δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Η ενθουσιώδης ανταπόκριση με την οποία υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη», το οποίο είναι σε εξέλιξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης αποτυπώνεται απτά στην αθρόα προσέλευση των συμμετεχόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την διαδικασία και το πρόγραμμα  προκράτησης, όλες οι θέσεις έως και τη λήξη του προγράμματος (15 Σεπτεμβρίου) έχουν ήδη διατεθεί.


Τα παιδιά και αυτή την εβδομάδα γέμισαν με τη δημιουργικότητά τους κάθε γωνιά της βιβλιοθήκης, ενώ πέρα από την ενεργό συμμετοχή τους σε έναν παιχνίδι διάδρασης ανθρώπων και γνώσεων,  ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φύση, φύτεψαν και φρόντισαν αρωματικά φυτά στο χώρο του πάρκου, ενώ πρωταγωνίστησαν σε μία όμορφη γιορτή στην αυλή του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.


«Ευχαριστώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς Χρυσούλα Καλημάνη, Έλενα Λιαποπούλου, τη νηπιαγωγό & Τοπική Σύμβουλο Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, για την καθημερινή και έμπρακτη βοήθεια τους στην υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας» τονίζει σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.


Όπως είναι γνωστό πρόκειται για δράση της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης. Η δράση, η οποία γίνεται με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προωθεί την καλλιέργεια κουλτούρας βιβλιοθήκης, την ενίσχυση των υποδομών της δημοτικής βιβλιοθήκης, των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τον κόσμο του βιβλίου.


Οι δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Κάθε δράση, σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. και θα διαρκεί έως τις 12:00 μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά (Τρίτη έως Παρασκευή), κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00 στο τηλέφωνο 23510 24594.