Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Με Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία, Κύπρο η Ελλάδα!

Καλή η κλήρωση για την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, καθώς απέφυγε αρκετά μεγαθήρια και κληρώθηκε με  Βέλγιο, Εσθονία, Βοσνία και Κύπρο σε γκρουπ πέντε ομάδων!


Αν σβήσει κανείς την κακή παρένθεση των προκριματικών του Euro 2016, η Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας δεν έχει τίποτα να φοβάται από τον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, με δεδομένο φυσικά ότι θα ξαναβρεί γρήγορα την ηρεμία της και θα λύσει τα εσωτερικά της ζητήματα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 απέφυγε στην κλήρωση της Αγίας Πετρούπολης τα τεράστια ονόματα και στο Group H θα κοντραριστεί με Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Εσθονία. Αν και οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι μία ομάδα με τρελή ποιότητα και ταλέντο -χωρίς υπεροβολή- σε όλες τις γραμμές, η Ελλάδα θα έχει και μέσω της 2ης θέση την ευκαιρία να κάνει check in για το μεγάλο ραντεβού σε τρία χρόνια από τώρα...
Από τους υπόλοιπους ομίλους, αν κάποιος έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε τον τίτλο του... θανάτου, αυτός θα ήταν ο πρώτος. Με Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία (Λουξεμβούργο) είναι σίγουρο ότι θα δούμε σφαγή και πολύ ενδιαφέροντα ματς. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι οι Τρικολόρ, έχουν μόλις 3 νίκες σε 8 αγώνες κόντρα στην παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (3 ισοπαλίες, 2 ήττες).
Ωραία πράγματα θα δούμε και στο Group G όπου δύο ομάδες οι οποίες έχουν σηκώσει Mundial την τελευταία δεκαετία θα παλέψουν για το Νο1. Ισπανία και Ιταλία θα έχουν λογικά εύκολο έργο κόντρα σε Αλβανία, Ισραήλ, Σκόπια, Λιχτενστάιν, όμως εκτός από το 1-2, στους μεταξύ τους αγώνες θα παίξουν και τα σερί τους, που είναι τα μεγαλύτερα που ισχύουν ακόμα στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων. Η La Roja είναι 52 αγώνες αήττητη εντός έδρας και η Squadra Azzurra 49.
Στο Group F η Αγγλία θα παίξει κόντρα σε Σλοβακία, Σκωτία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα και έχει το απόλυτο σε νίκες κόντρα σε όλους τους αντιπάλους τους στον όμιλο εκτός από την Σκωτία, σε βάρος της οποίας όμως έχει 6 νίκες στα τελευταία 7 μεταξύ τους ματς.
1ος Ομιλος
Ολλανδία
Γαλλία
Σουηδία
Βουλγαρία
Λευκορωσία
Λουξεμβούργο
2ος Ομιλος
Πορτογαλία
Ελβετία
Ουγγαρία
Νήσοι Φερόε
Λετονία
Ανδόρα
3ος Ομιλος
Γερμανία
Τσεχία
Β. Ιρλανδία
Νορβηγία
Αζερμπαϊτζάν
Σαν Μαρίνο
4ος Ομιλος
Ουαλία
Αυστρία
Σερβία
Ιρλανδία
Μολδαβία
Γεωργία
5ος Ομιλος
Ρουμανία
Δανία
Πολωνία
Μαυροβούνιο
Αρμενία
Καζακστάν
6ος Ομιλος
Αγγλία
Σλοβακία
Σκωτία
Σλοβενία
Λιθουανία
Μάλτα
7ος Ομιλος
Ισπανία
Ιταλία
Ισραήλ
Σκόπια
Λιχτενστάιν
8ος Ομιλος
Βέλγιο
Βοσνία / Ερζεγοβίνη
Ελλάδα
Εσθονία
Κύπρος