Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κατερίνη, η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η εντυπωσιακή προσέλευση των φιλάθλων της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής στον πρώτο αγώνα του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UNDER 19) της UEFA   και η όμορφη ατμόσφαιρα που
δημιουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, δικαιώνει τον τίτλο που της αποδόθηκε ως «Κατερίνη, η Ποδοσφαιρική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, οι φίλαθλοι έδωσαν τον «τόνο» στην καθημερινή  ζωή της πόλης με έναν εντελώς μοναδικό και γεμάτο ζωντάνια παλμό και ύφος, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η Κατερίνη αποδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ο στόχος μας να αποτελέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μια γιορτή για όλους και κυρίως για τους νέους που ζουν σε αυτήν, καθώς και να αφήσει τις απαραίτητες υποδομές, που δημιουργήσαμε ως πολύτιμη κληρονομιά μετά τη λήξη του».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κάλεσε το φίλαθλο κοινό «να συνεχίσει να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές όλων των εθνικών ομάδων, σε όλη τη διάρκεια της πολυήμερης παρουσίας τους στα γήπεδα της Πιερίας».

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί, την προσεχή Παρασκευή στο Α’ ΔΑΚ θα φιλοξενηθεί στις 21:00, ο αγώνας Γερμανίας – Ολλανδίας,  την Κυριακή και ώρα 21:00, η  Εθνική μας ομάδα θα αναμετρηθεί  με την Γαλλία, ενώ την Δευτέρα στις 21:45 θα διεξαχθεί το παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας – Γερμανίας.