Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Με «ανοικτές αγκάλες» αναμένουν οι (BRICS) την Ελλάδα μετά την πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη (Βίντεο)

Από ότι διαφαίνεται τελικά για την Ελλάδα μας υπάρχουν όντως « και αλλού πορτοκαλιές», με πάρα πολλά «πορτοκάλια», όπως αναφέρει και η σοφή λαϊκή παροιμία.
Οι δανειστές μας θέλουν την άμεση και άνευ όρων «παράδοση» της πατρίδος μας , με την εκποίηση, της ενέργειας , του νερού, των λιμένων , των αεροδρομίων και φυσικά των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο.
Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες , η ΕΚΤ « κόβει» κάθε μήνα πολλά δις . ευρώ για να στηρίξει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την Ελλάδα δεν δίνει ούτε σέντς.!!
Τώρα όμως στο παιχνίδι «εισέρχεται» ενεργά η Μόσχα η οποία διαβλέποντας την τεράστια γεωστρατηγική και οικονομική ευκαιρία που διαγράφεται στην περίπτωση της Ελλάδος, «κινείται» με σκοπό να προσελκύσει την πατρίδα μας στον συνασπισμό των χωρών BRICS.

Την προσφορά να γίνει η Ελλάδα μέρος της Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS, την έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαΐου, από τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Sergei Storchak, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τράπεζα αυτή.
Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών BRICS ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της συμμετοχής της Ελλάδος στο σχέδιο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, είπε σε συνέντευξή του, εκ νέου στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ryabkov.
«Ορισμένες χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της νέας αυτής τραπεζικής δομής. Αυτές είναι κυρίως οι χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής , της Αφρικής, άλλα και η Ελλάδα . Οι αιτήσεις τους θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή», είπε ο ίδιος.
Ο Ryabkov πρόσθεσε ότι «η συμβολή της Ελλάδος σχετικά με τον τρόπο και τους διαθέσιμους πόρους που έχουν δημιουργηθεί από την τράπεζα, θα επισημοποιηθούν σε σχέδια για την υλοποίηση έργων με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών , όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι απτό , αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των κεντρικών τραπεζών των χωρών BRICS, να εξασφαλίσουν ότι αυτό το θέμα αναπτυχθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας στην νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS, δεν θα πρέπει να συζητηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών στην πόλη Ούφα τον Ιούλιο, αλλά αυτό άλλαξε και πιθανότατα στην 19 Ιουνίου 2015, κατά την διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στην Μόσχα με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού , θα πέσουν τα θεμέλια μιας πιθανής εισόδου της Ελλάδος στην Τράπεζα .

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ