Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Περιοδεία πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής στο Γενικό Νοσοκομείο Πιερίας...

 Περιοδεία πραγματοποίησε στις 19/06/15 ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής στο Γενικό Νοσοκομείο Πιερίας, στο Ψυχιατρικό τμήμα και στο κέντρο πρόληψης κατά των
ψυχοδραστικών ουσιών  « Άτρακτος».
Υπήρξε ζωηρή ανταπόκριση από τους εργαζόμενους/ες, που  μοιράστηκαν την αγωνία τους με το βουλευτή για τις ακραίες καταστάσεις που βιώνουν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και ασθενείς, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στο δρόμο των περικοπών για τη δημόσια υγεία. Εγκληματική έλλειψη υλικών, ελάχιστο προσωπικό που βιώνει την εντατικοποίηση στη δουλειά, ιατρικός εξοπλισμός  που παραμένει σε αχρηστία λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, είναι μόνο μερικά από τα πολυσύνθετα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό και συνακόλουθα ο λαός της Κατερίνης. Στην «Άτρακτο» έρχεται να προστεθεί και η ομηρία των εργαζόμενων από το εργασιακό και διοικητικό καθεστώς που τους έχει εγκλωβίσει σε πολλούς μήνες απληρωσιάς.
Ο Σ. Βαρδαλής τόνισε πως η «υπομονή»  στην οποία προτρέπει ο υπουργός Υγείας και ο καθησυχασμός ότι δε θα αφήσουν τα νοσοκομεία, παρά την αδυναμία για αλλαγή των προϋπολογισμών πρέπει να μας βρει απέναντι. Οι υποτιθέμενες σκληρές διαπραγματεύσεις που καμία μέριμνα δεν επιδεικνύουν για τις κοινωνικές παροχές, οι κατευθύνσεις της ΕΕ για περιστολή των δαπανών στη δημόσια υγεία και ενίσχυση της ιδιωτικής είναι η γκιλοτίνα για το λαό, αν υποκύψει στους εκβιασμούς και δεν αντιταχθεί στην πολιτική που μετράει την ανθρώπινη ζωή και τον πόνο με το χρήμα. Το ΚΚΕ, όπως έκανε πάντα, αγωνίζεται και μέσα στη Βουλή και στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους για να είναι προς κατάκτηση όχι μόνο η δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, αλλά και για να ανοίξει την προοπτική για μια κοινωνία, όπου οι υπηρεσίες υγείας  θα είναι αυτονόητα παρεχόμενες σε όλους και όχι εμπόρευμα.