Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Μάκη Τσίτα «Ο αδέσποτος Κώστας».

 Μάκης Τσίτας
Ο αδέσποτος Κώστας
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Σελ.: 48, τιμή: 7,70 ευρώ
ISBN: 978-618-01-0443-1
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο παιδικό βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα Μάκη Τσίτα «Ο αδέσποτος Κώστας».

Ο Φοξ, ο μπαμπάς του και η μαμά του –μια οικογένεια σκύλων– έχουν για κατοικίδιο έναν άνθρωπο, τον μικρό Κώστα. Τον αγαπούν και τον φροντίζουν σαν παιδί τους, όταν όμως έρθει η ώρα να φύγουν για τις διακοπές τους, θα τον παρατήσουν πολύ μακριά απ’ το σπίτι… Και τότε ο Κώστας θα γίνει αδέσποτος και θα περιπλανηθεί, χαμένος και φοβισμένος, στην αφιλόξενη και σκοτεινή πόλη, αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία. Ή μήπως όχι; 
Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη φιλοζωία.


Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011). Σήμερα διευθύνει το μεγαλύτερο ελληνικό ενημερωτικό  site για το βιβλίο diastixo.gr.
Λογοτεχνικά κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο «Vault», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά «Ο αδέσποτος Κώστας», «Βρες ποιος είμαι!», «Απ’ έξω κι ανακατωτά», «Αχ, αυτοί οι γονείς», «Μην Ταλαιπωρείς τον Αϊ Βασίλη», «Πάρε με κι εμένα μαζί σου! », «Γιατί δε μετράς προβατάκια; », «Μη φεύγεις», «Ο Κοκκινούλης», «Οι φίλοι», «Δε μου αρέσει το γάλα», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα; », «Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο», «Η Δώρα και ο Οδυσσέας», «Τ' όνομά μου είναι Δώρα»), τη συλλογή διηγημάτων «Πάτυ εκ του Πετρούλα» και το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός», για το οποίο έλαβε την «Πελλαία Κλείδα» του Δήμου Πέλλας και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature).