Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε το γλέντι νεολαίας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας σε γνωστό κατάστημα στο ΔΙΟΝ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  σε γνωστό κατάστημα στο ΔΙΟΝ Πιερίας το γλέντι νεολαίας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας.
Η προσέλευση της νεολαίας ήταν εντυπωσιακή, της νεολαίας που είναι oi σyνεχιστές  των ηθών και των εθίμων της πλούσιας Σαρακατσάνικης παράδοσης,
Τ Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους νέους για την αθρόα συμμετοχή τους  τα μέλη του Δ.Σ της Πανελλήνιας ομοσπονδίας κ.κ Παππά Κων/νο, Δερβίση Ανδρέα και Κατσιούλα Απόστολο, καθώς επίσης και τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας, Αγιάς, Κιλκίς, Λαγκαδά και Ημαθίας, τους μουσικούς οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς Γιάννη Γκόβαρη, Ιωάννα Τσιαούση, Σπύρο Μποκόρο, Λαφατζή Ιωάννη, Νίκο Κατσιούλα και Νίκο Κουτρουλό, και τους χορηγούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης Βιοτεχνία τεντών ΄΄ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΄΄ κ. Γούλα Ακη, το τυπογραφείο ART_ WORKS του κ. Αδάμου Ιωάννη, τα Αρδευτικά Συστήματα του κ. Μπατζικώστα Χρήστο, και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης  του Δήμου ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ κ. Μπατζικώστα Αθανάσιο.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι προάγγελος των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού, όπως το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στις 26, 27 και 28 Ιουνίου στα περτουλιώτικα Λιβάδια, το αντάμωμα των Σαρακατσάνων της Πιερίας στις 15 Αυγούστου στον Αγιο Σπυρίδωνα, την συμμετοχή σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών σε πόλεις της Ελλάδος και με αποκορύφωμα την 4η συνδιάσκεψη νεολαίας Ελλάδος και διασποράς στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ελληνισμού Μεγάλου Αλεξάνδρου.