Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Επιστολή της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του ΓΝΚατερίνης

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης στα πλαίσια της

Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη διοργάνωσε μία εκδήλωση με αντικείμενο την βράβευση όλων των Εθελοντών Αιμοδοτών πολιτών της Πιερίας.Παράλληλα βραβεύτηκαν και συλλογικοί φορείς του Νομού που συνεισέφεραν στην προσπάθεια που κάνουμε να καλύψουμε τις έντονες ανάγκες που δημιουργούνται σε τέτοιους δύσκολους από ανθρωπιστικής άποψης καιρούς.
Επιδίωξη μας ήταν η βράβευση των εξαίρετων αυτών συνανθρώπων μας αλλά και συλλογικοτήτων που προσφέρουν με αυταπάρνηση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς διάκριση.
Μας προκάλεσε έκπληξη αλλά και λύπη το γεγονός ότι η πράξη της βράβευσης του συλλόγου ¨Πράσινη Πτέρυγα¨, έγινε αντικείμενο προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η διαχείριση της τράπεζας αίματος είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του τμήματος μας και δεν γίνεται καμία διάκριση (εθνικότητας, ιδιότητας, ηλικίας) στην χορήγηση του προς τους έχοντες ανάγκη. Σε καμία περίπτωση το Νοσοκομείο της Κατερίνης δεν δέχεται αίμα ώστε να το παράσχει σε συγκεκριμένους αποδέκτες.
Λυπούμαστε βαθύτατα για την έκταση που πήρε αυτό το θέμα, καθώς αδικεί και υποβαθμίζει την εξαιρετική προσφορά των εθελοντών της περιοχής μας.
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης έχει σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων ιατρικών αναγκών, την προαγωγή της αξίας της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή πολιτικής και την προώθηση ιδεών αντίθετων προς τις επιδιώξεις του.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε την άγνοια μας και τη λύπη μας για την διάσταση του θέματος, καθώς δεν υπήρξε καμία διάθεση προβολής του συγκεκριμένου χώρου ούτε από το Τμήμα μας, αλλά ούτε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας

Μαργαρίτα Παπαδοπούλου