Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Οpen Lab) από τον ΣΕΒΕ: «Προοπτικές ανάπτυξης εξαγωγών και διαμόρφωση στρατηγικής»

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab) διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στις 11:30, στο Συνεδριακό Κέντρο
Επιμελητηρίου Σερρών, Π. Κωστοπούλου 2, Σέρρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”,  το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Σκοπός του επιχειρηματικού εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης και κόμβος συναναστροφής των ωφελουμένων του έργου με επιχειρήσεις, καταξιωμένους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες και ειδικούς με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης ερωτημάτων, ανταλλαγής εμπειριών και επίλυσης πρακτικών ζητημάτων που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση και την οργανική ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μαρίνος Τσαγκαράκης, Υποδιευθυντής του ΣΕΒΕ, θα αναφερθεί στις ελληνικές εξαγωγές ως μονόδρομο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαγκαράκης θα παρουσιάσει τις αναγκαίες συνθήκες για τη διεθνοποίηση μίας επιχείρησης και το δυνητικό όφελος από τις εξαγωγές. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν τα ελληνικά προϊόντα και οι κλάδοι με τη σημαντικότερη εξαγωγική δυναμική. Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι κατάλληλες αγορές-στόχοι ενώ θα αναδειχθεί η ανάγκη για προσέγγιση νέων δυναμικών αγορών.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και να κάνετε προεγγραφή από εδώ.

Λίγα λόγια για το έργο:                                                                      
Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το  έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου:www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε με τον ΣΕΒΕ: τηλ 2310 535333 ή info@seve.gr