Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Διάλογος του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα με τους κατοίκους της Βροντούς

 Ζητήματα γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, αγροτικής πολιτικής αλλά και τοπικά ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής ανέπτυξε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης
Ζάννας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βροντούς – Κονταριώτισσας στη Βροντού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δίνουμε το παρών».
Η εκδήλωση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς το πρωί της Κυριακής, 3 Μαΐου 2015, με τους πολίτες να επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συντονίστρια της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Σάκης Καλαϊτζής, αλλά και πολλοί πολίτες της Βροντούς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Την εκδήλωση συντόνιζε εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης ο Νίκος Χατζηστογιάννης.
Στην ομιλία του ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι δίνεται μια σκληρή μάχη απέναντι στους θιασώτες της λιτότητας και των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, ένας εθνικός - συλλογικός αγώνας για να μπει ένα τέλος στον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η λαϊκή εντολή που δόθηκε στην κυβέρνηση στις 25 του Γενάρη είναι να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους και να προχωρήσει σε μια συμφωνία που θα οφελεί τον ελληνικό λαό και δεν θα καταργεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του και για το οποίο τον εμπιστεύτηκε ο λαός με την ψήφο του.
«Εμμένουμε σε μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος. Δεν θα δεχθούμε καμία μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, δεν θα δεχθούμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ, την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι επωφελής για τον ελληνικό λαό και όχι για τους δανειστές.
«Για εμάς», όπως είπε,  «αυτό που προέχει είναι οι βασικές ανάγκες του λαού. Και για αυτές θα παλέψουμε».


Πρωτοβουλίες για τους αγρότες και την παραγωγική ανασυγκρότηση
Ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης σημειώνοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και στο κυβερνητικό έργο, αλλά και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. «Η νέα κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, δίνοντας προτεραιότητα στους δημοκρατικούς συνεταιρισμούς και τα αγροτοδιατροφικά συμπλέγματα, αλλά και στην παραγωγή, στην έρευνα, στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, με εξαγωγικό προσανατολισμό».
Στις βασικές προτεραιότητες περιλαμβάνονται η στήριξη του συνεργατισμού και των εναλλακτικών σχημάτων κοινωνικής οικονομίας, η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και η αναδιανομή σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, η στήριξη των νεο-εισερχόμενων στη γεωργία, αλλά και άμετρα άμεσης μείωσης του κόστους παραγωγής.


Ο κ. Ζάννας έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία και έχει θέσει τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς, με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς. Μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού, για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, την επιστροφή του ΦΠΑ, αλλά και για το μεγάλο ζήτημα της επιστροφής των εγγυητικών επιστολών για τους μετακλητούς εργάτες γης και τη διευκόλυνση των διαδικασιών μετάκλησής τους.
Ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε επίσης και στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, αλλά και στις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει παλαιότερα ο ίδιος και η επιτροπή αγροτικών θεμάτων Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση και επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ώστε να λειτουργήσει παραγωγικά  στη νέα καλλιεργητική περίοδο.


Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για καίρια ζητήματα των πολιτών
Στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στους αρμόδιους υπουργούς έχουν ζητηθεί λύσεις για τοπικά προβλήματα των πολιτών της Πιερίας αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ελληνική επικράτεια.
Μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί η πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας Πιερίας, ενόψει και της θερινής περιόδου, ώστε να γίνονται κανονικά οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις, να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για την παιδεία, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ αλλά και για τους φοιτητές των ΑΕΙ, για την προστασία της οικογένειας και των απροστάτευτων παιδιών, για τα εργασιακά δικαιώματα και την επαναπρόσληψη εργαζομένων που απολύθηκαν από εργοστάσιο της Πιερίας, αλλά και την κατάργηση των διατάξεων των νόμων Ρέππα - Βορίδη που έχει οδηγήσει συμπολίτες μας στα δικαστήρια επειδή συμμετείχαν σε μαζικές διαμαρτυρίες στους σταθμούς των διοδίων.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο και με ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς το βουλευτή. Αμέσως μετά ο κ. Ζάννας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ Βροντούς όπου είχε συνάντηση με αγρότες.