Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Άνω Αγιάννη)

 Ξεκίνησε ακόμα  ένα νέο τμήμα  του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος
Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το νέο τμήμα πραγματοποιείται στην  Τοπική Κοινότητα Άνω Αγιάννη με θέμα: «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες». Ως επιμορφούμενοι στο τμήμα είναι τόσο ο πρόεδρος του Άνω Αγιάννη Χαράλαμπος Οφίδης όσο και ο πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Άργος Χρήστος Παυλίδης. Το παρών στην έναρξη του προγράμματος έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριλόφου Στέφανος Φωτιάδης.


Όπως επισημαίνει στη δήλωσή της η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου- Μελετλίδου: «Οι τοπικές κοινότητες ήταν η έκπληξη των φετινών προγραμμάτων δια βίου μάθησης, καθώς κάθε άλλο παρά συνηθισμένες δεν ήταν οι προτιμήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Άνω Αγιάννη έκριναν ως αναγκαιότητα την εκπαίδευση τους στις πρώτες βοήθειες, σκεπτόμενοι όχι μόνο τα οφέλη στην οικογένειά τους αλλά και στη δουλειά τους που ως επί το πλείστον  είναι αγροτική. Εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει ασφαλείς πολίτες και αυτό το παράδειγμα ας το ακολουθήσουμε όλοι μας».