Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν πετρέλαιο από αγωγό του στρατού! Στο κόλπο και αξιωματικός

Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας έμπορος πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες.

Σε βάρος των παραπάνω οκτώ προσώπων, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα
ενώ η ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ!

Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Ο αγωγός, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ύστερα από την άντλησή τους, τα καύσιμα μεταγγίζονταν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του παραπάνω βυτιοφόρου.
Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων.

Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του, για να κάνουν ό,τι έκαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ