Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΜΠΟΥΡΛΕΚΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

 Στην Τοπική Κοινότητα  Μηλιάς,  σε ένα μοναδικής ομορφιάς δασικό περιβάλλον, ολοκληρώθηκε από  τον Δήμο Κατερίνης η κατασκευή δασόδρομου, ο οποίος καθιστά
προσπελάσιμο ένα σημαντικό κομμάτι του ορεινού όγκου του Δήμου . 

Το έργο  χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ¨ και αφορά τη διάνοιξη 4.120 μέτρων μήκους και πλάτους 7 μέτρων, αμμοχαλικοστρωμένου δασικού δρόμου που ξεκινά από το Ορεινό Καταφύγιο της  Άνω Μηλιάς και καταλήγει στην τοποθεσία ¨Μπουρλέκια¨, συνολικού προϋπολογισμού 199.255,00 ευρώ.

Ο δασόδρομος  διασχίζει  τη γραφική ορεινή περιοχή της Άνω Μηλιάς, αναδεικνύει τη φυσική  ομορφιά  των Πιερίων  δίνοντας  τη δυνατότητα στους πεζοπόρους να απολαύσουν το τοπίο, ενώ παράλληλα διευκολύνει την ασφαλή και ελεγχόμενη  υλοτόμηση , αλλά και την  προστασία από τυχόν εκδηλώσεις πυρκαγιών στη γύρω περιοχή.


Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  του Δήμου Κατερίνης κύριος Τάκης Βαϊνάς , ¨μέριμνα του Δήμου αποτελεί η ύπαρξη ομαλής πρόσβασης των κατοίκων σε κάθε σημείο των ορεινών περιοχών. Ο Δήμος δρα καθημερινά σε κάθε κοινότητα και ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των προέδρων των Τοπικών κοινοτήτων πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε όλο το αγροτικό και δασικό δίκτυο. Παράλληλα αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά έργα αγροτικής ανάπτυξης¨.