Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΣΔΕ Κατερίνης - Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας

 Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης-διάδρασής του με το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας (Δίκτυο αχρήματης
συναλλαγής), είχε την ευκαιρία τη Δευτέρα 27/4/2015 να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις της ομάδας μελών του δικτύου, που αφορούσαν τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες Δικτύου όσο και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες, την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας και αντίστοιχες πρακτικές. 
Η εκδήλωση -με τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα μηνύματα και τις απολύτως χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες- προσέλκυσε ζωηρά την προσοχή των εκπαιδευομένων. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ζητήματα και θέματα γύρω από τα οποία εκφράστηκαν και έθεσαν ερωτήματα οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. 
Γενικότερα, υπήρξε γόνιμος προβληματισμός και, τέλος, η επιθυμία για περαιτέρω γνωριμία και εντρύφηση στις δράσεις και υπηρεσίες του δικτύου αλλά και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες. Ο διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του δικτύου, τις Αναστασία Τσορμπατζίδου και Κωνσταντία Σαμαρά και τον Αστέριο Δίκα, για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή τους στη σχετική πρόσκληση του σχολείου.
ΣΔΕ Κατερίνης