Τρίτη 19 Μαΐου 2015

"Νέα Εποχή για την Κατερίνη": Άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε ερωτήματα, θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση

      Άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε ερωτήματα, θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση. Η «Ολυμπιακή Αναπτυξιακή», εταιρεία που συστάθηκε από τον Δήμο
Κατερίνης την προηγούμενη θητεία με σκοπό αναπτυξιακές δραστηριότητες του Δήμου Κατερίνης,  τέθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο υπό καθεστώς εκκαθάρισης και κλεισίματος ως ζημιογόνος εταιρεία.
     Αγωνία φυσικά και προβληματισμός για τις τύχες, ευτυχώς των λίγων εργαζομένων σ’ αυτήν, αγανάκτηση και θλίψη όταν οι τεράστιες ζημιές της εταιρείας μεταφέρονται μετά την εκκαθάριση και το κλείσιμο να βαρύνουν τις πλάτες των δημοτών του Δήμου και μάλιστα χωρίς να λογοδοτήσει κανένας στη δικαιοσύνη, αφού φρόντισε με προεκλογική τροπολογία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να απαλλάσσονται των τυχόν ποινικών ευθυνών οι δημογέροντες του 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Έτσι λοιπόν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε το δημοτικό σύμβουλο του «Άλλου Δρόμου» κ. Γ. Κυριακίδη να κατακεραυνώνει με τις ερωτήσεις του τη Δημοτική αρχή και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής κ. Ζ. Σατραζέμη, χωρίς φυσικά να παίρνει πειστικές απαντήσεις. Αξίζει να τονίσουμε ιδιαίτερα την ερώτηση του, πως ενώ η εταιρεία από την 1-1-2013 δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα και μηδέν έσοδα, εντούτοις κατέβαλε, σύμφωνα με τους ετήσιους ισολογισμούς της, αμοιβές στο διοικητικό συμβούλιο ύψους 7.000 και 14.000  περίπου ευρώ αντίστοιχα.  και πάντα σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας. Άσκοπα και χωρίς πειστική απάντηση ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής επικαλούμενος ότι προσωπικά ο  ίδιος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή, απάντησε ότι δε γνωρίζει που πήγαν τα περίπου 21.000 ευρώ αμοιβής των μελών.
     Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε και κάτι άλλο, ακόμη πιο τραγικό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Αφού λοιπόν αυτά τα γεγονότα ήταν γνωστά στην τότε αντιπολίτευση του Δήμου Κατερίνης στην οποία εκλεγμένο μέλος ήταν ο κ. Γ. Κυριακίδης και μάλιστα ο ίδιος επέδειξε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του, γεννάτε το ερώτημα γιατί η τότε μείζονα αντιπολίτευση, στην οποία και μετείχε, δεν έκανε καμία καταγγελία και δεν απέστειλε τα έγγραφα στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τότε δηλαδή που οι τυχόν ιθύνοντες θα καλούνταν από τη δικαιοσύνη για τυχόν καταλογισμό. Τώρα όμως που με την  προαναφερθείσα τροπολογία απαλλάσσονται τυχόν ευθυνών ή παραλείψεων έχουμε κινήσεις εντυπώσεων και λεονταρισμού.
     Τέλος προκύπτει σε όλους μας και η εξής απορία: Όλοι μας γνωρίζουμε τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα των διοικούντων την Ολυμπιακή Αναπτυξιακή, δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν οι προσωπικές τους επιχειρήσεις να είναι απολύτως υγιής και κερδοφόρες, ενώ οι δημοτικές εταιρίες που δημιούργησαν και κλήθηκαν να διοικήσουν να είναι ζημιογόνες και ως ζημιογόνες και πτωχευμένες να οδηγούνται σε καθεστώς εκκαθάρισης και κλεισίματος.
     Εμείς η « Νέα Εποχή για την Κατερίνη» πιστοί στις δεσμεύσεις μας για κάθαρση και έλεγχο δεν χαριζόμαστε σε κανένα, έτσι λοιπόν δια της ψήφου μας στο δημοτικό συμβούλιο καταδικάσαμε αυτές τις πολιτικές και παράλληλα με τη σημερινή μας ανακοίνωση ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τα έργα και τις ημέρες τόσο της δημοτικής αρχής αλλά και όσων από τη μείζονα αντιπολίτευση που αν και γνώριζαν και μπορούσαν με τις ενέργειές τους να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες  φρόντισαν τότε με τη σιωπή τους να τους απαλλάξουν.



Για την «Νέα Εποχή  για την Κατερίνη»,

ο διευθυντής του συνδυασμού