Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΥΠΟΙΚ: Επανεξέταση όλων των αδειών για διαδικτυακό στοίχημα

Ο χώρος του διαδικτυακού στοιχήματος θυμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, καθώς υπάρχουν 24 επιχειρήσεις διαδικτυακού στοιχήματος που λειτουργούν ως off shore με προσωρινές
άδειες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξαγγέλλοντας επανεξέταση όλων των σχετικών αδειών.
Θα εξεταστούν συγκεκριμένα σε σχέση με τις εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιγνίων εάν τηρήθηκαν τα όσα αναγράφονται στις άδειες, αν έγιναν οι επενδύσεις που είχαν δεσμευτεί να κάνουν, εάν μπήκαν οι κανόνες που ήταν συμβατικές υποχρεώσεις των αδειούχων, αν υπάρχει μέριμνα για τους παίκτες που έχουν εθιστεί.
O κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και «αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει». Σημείωσε ακόμη ότι «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος, η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία» και έκανε λόγο για την ανάγκη επαναρύθμισης του κλάδου, ο οποίος σήμερα ρυθμίζεται αποσπασματικά.
Ο υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

http://www.dikaiologitika.gr/