Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου στα γραφεία της Ε.Ο.Ο.Α. στην Αθήνα

 Τα γραφεία και τη βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης στην Αθήνα (Μηλιώνη 5) επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας
Δημόπουλος, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο αυτής Δημήτρη Γεωργούλη.
Κατά τη συζήτησή τους συμφώνησαν σε διαρκή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη στο έργο τους και ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος να βελτιώσει τις οδεύσεις προς τον Όλυμπο και ειδικότερα προς τα Πριόνια, με ανάπλαση του κόμβου όπου βρίσκεται το Α.Τ. Λιτοχώρου αλλά και τη βελτίωση της απόληξης του δρόμου και του χώρου στάθμευσης στη αφετηρία για τα καταφύγια, ενώ ταυτόχρονα εκπονείται σχέδιο ανάδειξης και των άλλων «εισόδων» του Ολύμπου, από Δίον και Βροντού με βελτίωση των οδεύσεων.
Εξάλλου, ενόψει της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για τον Όλυμπο, συμφώνησαν να υποβάλλουν εκ νέου κοινή πρόταση προς τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με γνώμονα την ήπια ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού. Σύντομα δε, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α., θα παραδοθούν σε λειτουργία τα κατασκευαζόμενα μέσω προγράμματος WC στα Πριόνια.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος περιηγήθηκε στη βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α. όπου ο Πρόεδρος τού παρουσίασε σειρά πρωτοτύπων φωτογραφιών με προσωπικότητες διεθνούς κύρους που επισκέφτηκαν το Βουνό, μεταξύ των οποίων και ικανό αριθμό με το Βασίλη Ιθακίσιο. Συμφώνησαν δε η επόμενη έκδοση να είναι κοινή, Δήμου Δίου – Ολύμπου και Ε.Ο.Ο.Α., και να περιέχει ανέκδοτο αρχειακό υλικό.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επεξεργαστεί το «Μπουκάλι» με το σημείωμα που βρίσκεται φυλασσόμενο στη βιβλιοθήκη, το οποίο, μαζί με την ελβετική σημαία, είχαν αφήσει στο Μύτικα στις 2 Αυγούστου 1913 ο Fred Boissonnas με τον Daniel Baud Bovy και το Χρήστο Κάκκαλο ως «πειστήριο» για την κατάκτηση της Κορυφής.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. δώρισε στο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου το αυθεντικό βιβλίο «Όλυμπος» του Ηλία Νικόπουλου που προλογίζει ο Ηλίας Βενέζης.
Και ο Πλαταμώνας με γοργούς ρυθμούς, με το έργο που συντελείται, θα φτάσει και θα ξεπεράσει τη χαμένη του αίγλη.