Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πάνω από 300 επαγγελματίες έλαβαν απαιτούμενα πιστοποιητικά για την άσκηση του επαγγέλματός τους

Πάνω από 300 επαγγελματίες παρακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα τα σεμινάρια
Τεχνικού Ασφαλείας και του ΕΦΕΤ, από τη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη από το νόμο πιστοποίηση για την άσκηση του επαγγέλματός τους. 
Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, στο Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά αφορούσαν την εκπαίδευση – κατάρτιση στα εξής σεμινάρια, υποχρεωτικά από το νόμο για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων:


-          «Επιμόρφωση Εργοδοτών σε θέματα Άσκησης Καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας χαμηλής (Γ΄) Κατηγορίας Επικινδυνότητας»,
-          «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΦΕΤ)»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους, τους συνεχάρη για την επιτυχή παρακολούθηση των σεμιναρίων και υπογράμμισε: «για ακόμη μια φορά έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε στους επαγγελματίες πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων που είναι απαραίτητα από το νόμο για την άσκηση της δραστηριότητάς τους. Η Επιμελητηριακή Σχολή δημιουργήθηκε για να προσφέρει απαραίτητη γνώση στα μέλη μας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε νέα τμήματα Τεχνικού Ασφαλείας και ΕΦΕΤ εδώ στο Επιμελητήριο. Η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, θέλω να αναφέρω ότι ήδη η Σχολή παρουσίασε μια λίστα με σεμινάρια που προσφέρουν γνώση σε χρήσιμα και επίκαιρα γνωστικά αντικείμενα αποτελώντας πολύτιμο σύμβουλο για τον κάθε επιχειρηματία. Τα σεμινάρια αυτά γίνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επίσης, στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζουμε την υλοποίηση ημερίδας και σεμιναρίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κατερίνης, με αντικείμενο «Οργάνωση και Διαχείριση Αποθήκης. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, βλέποντας τη μεγάλη απήχηση των μελών στα σεμινάρια που διοργανώνει η Σχολή, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία και να την αναβαθμίζουμε προς όφελος του επιχειρείν του τόπου μας. Συγχαρητήρια σε όλους για την απόκτηση του πιστοποιητικού κατάρτισης».

Στην εκδήλωση, επίσης, συμμετείχαν ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Μπατάλας και τα μέλη του ΔΣ κ. κ. Θανάσης Ναβροζίδης και Χρήστος Νάνος.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας και του ΕΦΕΤ συνεχίζονται με την έναρξη νέων κύκλων εκπαίδευσης κάθε εβδομάδα.

Επίσης, το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προγραμματίζει την υλοποίηση των παρακάτω εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά τους μήνες Απρίλιο – Μάιο 2015:

  1. Τεχνικές Βελτίωσης Ανταγωνιστικότητας και Αύξησης Πωλήσεων για Μικρό Μεσαίες  Επιχειρήσεις
Έναρξη: 04-5-2015 έως 20-5-2015
Διάρκεια: 24 ώρες
Εισηγητής: Σουμπενιώτης Δημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
                                                                                                                                          

Παράλληλα στα πλαίσια λειτουργίας της Επιμελητηριακής Σχολής προγραμματίζετε και η υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέματα:

  1. Θέλω να γίνω επιχειρηματίας (Πως θα ξεκινήσω;)
Έναρξη: 03-06-2015 έως 15-06-2015
Διάρκεια: 20ώρες
Εισηγήτρια: Ρόύλα Κωτούδη, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο Επιμελητήριο Πιερίας, ώρες γραφείου (7:30 – 15:30), τηλέφωνο: 2351047263.