Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Βουλευτή Πιερίας, Ζήση Ζάννα στο χωριό "Μπελογιάννης" για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα

 Ο Βουλευτής Πιερίας και γραμματέας της Βουλής, Ζήσης Ζάννας, γιόρτασε το Πάσχα με την ελληνική ομογένεια της Ουγγαρίας και συγκεκριμένα στο ιστορικό χωριό
"Μπελογιάννης". 

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι του "Μπελογιάννης" ήταν περισσότερο απο θερμή όπως επίσης και το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 
Bουλευτής είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο του χωριού, Κωνσταντίνο Παπαλέξη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής αυτοδιοίκησης, Δημήτριο Ντούλα, τον Πρόεδρο της Μειονοτικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας, Γιώργο Κουκουμτζή και τον πρόξενο της Ελληνικής πρεσβείας, Λουκά Τσώκο όπου και παρουσιάστηκε η κατάσταση του χωριού και της ελληνικής ομογένειας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 


Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη η ελληνική πολιτεία να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο σταθερών και ειλικρινών σχέσεων με την ομογένεια και όχι επετειακών ή περιστασιακών όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 


Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα της στήριξης των Ελλήνων της διασποράς στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης για διέξοδο από την κρίση. Το “Μπελογιάννης”, στην καρδιά της Ευρώπης, είναι ένα ζωντανό χωριό με έντονη την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό. Τέλος, μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ομογενών απ' όλη την Ουγγαρία.